
ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו מתנער מדבריו של ח"כ ניר ברקת (הליכוד) שאמר כי הוא "חושב שנתניהו יחליף את היועמ"שית אחרי הבחירות".
מהליכוד נמסר בתגובה לדברי ברקת: ''הדברים נאמרו על דעתו בלבד והם מנוגדים לעמדת הליכוד וראש הממשלה לשעבר נתניהו. אין שום כוונה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה''.
כאמור, ח"כ ברקת העריך היום (א') ברדיו 103FM כי נתניהו ידיח מתפקידה את היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, אם ישוב לתפקיד ראש הממשלה.
"קודם כל צריך לעשות הפרדה בתפקידים. התובע נשאר תובע, לא מחליפים תובע, כמו שלא מחליפים שופטים לטובת העניין תוך כדי קדנציה שלהם, אבל ייעוץ משפטי? חד משמעית. אני חושב שנתניהו יחליף אותה. כן, אני חושב שהוא יעשה את זה כיוון שהוא ירצה מישהו שתפיסת עולמו כתפיסה של הימין", אמר ברקת.
בליכוד מיהרו להבהיר כי הם מתנערים מאמירותיו. "הדברים נאמרו על דעתו בלבד והם מנוגדים לעמדת הליכוד וראש הממשלה לשעבר נתניהו. אין שום כוונה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה". במחנה הממלכתי תקפו את ברקת ומסרו כי "דבריו המפורשים של ברקת מוכיחים כי לנתניהו מטרה אחת - ריסוק מערכת המשפט".
חבר הכנסת ברקת הגיע להסתייגות שפורסמה על ידי הליכוד. "עמדתי מזה שנים היא שצריך להפריד בין תפקיד היועמ"ש לפרקליט המדינה", אמר ברקת. ''הראשון צריך להיות משרת אמון והשני מינוי מקצועי ולא פוליטי. כך נהוג בדמוקרטיות המצליחות בעולם. בליכוד יש דעות שונות וזה טבעי במפלגה דמוקרטית. יועץ משפטי צריך להיות יועץ במשרת אמון ולייעץ לנבחר הציבור במטרה לממש את תפיסת עולמו שבזכותה הוא נבחר ובהתאם לחוק".

