
מגורים בטבע עם כל היתרונות של עיר, מערכת חינוך דתית ותורנית עם הישגים ברמה הארצית, קהילה מחבקת עם משפחות מדהימות וגם דיור במחיר שפוי, מרכזי מסחר נוצצים, פארקים מהיפים בישראל, מתחמי נופש מושקעים, תעסוקת הייטק, פלנטריום, היכל החלקה על הקרח ואפילו רכבת קלה כמוה יש רק בירושלים ובתל אביב. נוף הגליל מזמינה את הציבור הדתי לאומי לחיות בעיר על הגובה וליהנות מחיי קהילה חמה ומחבקת.
איכות חיים ואידיאולוגיה עומדים בבסיס חזון העיר המתחדשת נוף הגליל (נצרת עילית לשעבר), והם גם הופכים אותה בשנים האחרונות לאחד המקומות הנחשקים על ידי הציבור הדתי לאומי.
חבילת המגורים שהעיר מספקת לחובשי הכיפה בכל הגדלים, הצורות והצבעים, מציעה מוסדות חינוך ברמה גבוהה ממ"ד ותלמוד תורה, בתי כנסת, מקוואות, חוגי העשרה, תרבות עשירה ישיבת הסדר משגשגת בראשות הרב דני סגליס, חיי קהילה תוססים, מרחב עירוני מודרני, מרכזי מסחר ותעסוקת הייטק.
חינוך לערכים
מערכת החינוך הממלכתי-דתי בנוף הגליל נחשבת למובילה בצפון. בית הספר הממ"ד "ארבל" בניהולו של אבידן מעודה, בוגר ישיבת ההסדר בעיר, מעניק לתלמידיו הרבה מעבר לסל החינוך הממוצע. כך למשל, בית הספר מציע לתלמידים בכיתה א' המתקדמים בשיעורי קרוא וכתוב להתנסות בכתיבת ספרי ילדים.
"זיהינו שישנם תלמידים מתקדמים, שכבר באמצע שנת הלימודים רכשו את מיומנויות הכתיבה והקריאה באופן שוטף. על מנת לקדם אותם, החלטנו לאתגר אותם בכתיבת ספר אישי וללוות אותם בתהליך הכתיבה", סיפר מנהל בית הספר אבידן מעודה, וציין עוד "כי ביה"ס הפיק כבר שלושה ספרים של תלמידי כיתה א".
הפעילות להטמעת מצוינות חינוכית וערכית בבית הספר "ארבל" הובילה לקבלת פרס החמ"ד הארצי "על נתינה ועשיית חסד לאורך שנת הלימודים במסירות והתמדה תוך הקניית ערכים משמעותיים לתלמידים וקידום מעורבות חברתית".

חוג לכל ילד
תלמוד תורה "להוסיף אומץ" וביה"ס לבנות בניהולו של חבר הגרעין הרב גולן בן דוד, ידועים בדגש הניתן בהם לאהבת תורה ולמידות טובות, ובקשרים החמים הנרקמים בין התלמידים לאנשי הצוות. לשאלתנו, מהי הייחודיות המאפיינת את בית הספר, עונה הרב גולן "כי משנתנו החינוכית היא לחנך את תלמידינו להעריך את ההשקעה ולא רק את התוצאה, ובכך, לבנות אצלם הערכה העצמית שלהם מתוך למידה והשקעה, שאינה נובעת רק מהשוואה לאחרים. "בשנת הלימודים הנוכחית פתחנו בתלמוד תורה פרויקט חוג לכל ילד", מתאר הרב גולן ומוסיף "החוגים מתקיימים בבית הספר לאחר שעות הלימודים ומאפשרים לילדים לחוות מגוון של תחומי העשרה ויצירה".
"פנינה ייחודית זו, המשלבת חינוך לקודש עם סמינריונים לבני/ בנות מצווה וסיורים להכרת הארץ, מושכת אליה תלמידים רבים מחוץ לעיר המעוניינים בגוון המקורי שלנו".
ציונות ומצוינות
לרשות בני הנוער בעיר פועל בית המצוינות של קק"ל בו מקבלים התלמידים שיעורים פרטיים, לימודי העשרה וקורסים אקדמאיים, והכל בחינם. בנוסף, פועלת בעיר תכנית הסייבר היוקרתית "גשרים" של יחידת 8200 , המנגישה את לימודי הסייבר בתוך בתי הספר.
בנוסף לנופים הנהדרים, נוף הגליל היא עיר עם הרבה רוח, ציונות, אהבת ישראל ושליחות. "הגענו לנוף הגליל בגלל השליחות ומהר מאד התאהבנו בעיר בגלל איכות החיים שגילינו" מספרים בני הזוג יצחק וברית כוכב שהגיעו לעיר מהיישוב איתמר שבשומרון יחד עם שני ילדיהם, הדס העולה לכיתה ד' וצור בן שנה ושמונה חודשים. "הרומן שלי עם נוף הגליל התחיל כשהייתי קומונרית בסניף 'בני עקיבא' בעיר במסגרת השירות הלאומי, נשמתי את האוויר הנקי ולא הפסקתי להתפעל מהאווירה החמה והמחבקת של הקהילה בעיר" מספרת ברית, ובעלה יצחק מהנהן ומוסיף "לאחר כמה שנות נישואים הגענו לעיר בעקבות אשתי, מהר מאד הבנתי את השליחות והצורך לחזק את הנוף האנושי, אך במבחן התוצאה, אני זה שהתחזקתי, התושבים כאן פשוט מדהימים, כולם תומכים, מחזקים ומלוכדים. הגרעין התורני הוא משפחה. תמיד מדברים על אהבת חינם - פה חיים אהבת חינם".
התאהבו בנוף האנושי והפיזי
הרב נדב והודיה אוחיון, הורים לחמישה ילדים, הגיעו לעיר בעקבות האהבה. "אני ילידת רעננה ובעלי מכפר עציון ובוגר ישיבת ההסדר בנוף הגליל. במהלך שירותו הצבאי בצנחנים נולד הרעיון לחזור לעיר ולגדל בה את ילדינו" סיפרה הודיה ומוסיפה כי "ההתאהבות בעיר הייתה מידית. גם היום אילו עמדה בפניי בחירה בין רעננה לנוף הגליל הייתי בוחרת בנוף הגליל. לא אחליף את הפשטות של העיר, החום האנושי והאווירה המשפחתית, בשום מקום אחר בעולם". הרב נדב, איש חינוך במקצועו ורב קהילת "תורת משה" של הקהילה האתיופית משלים את דברי אשתו "יש כאן חיבור מדהים של נוף פיזי ונוף אנושי, מי שמגיע לכאן מהמרכז מרגיש בדקה הראשונה את ההבדל באקלים, אפילו בחודש אוגוסט קריר כאן בשעות הערב וכמעט לא צריך להפעיל מזגן. אך מעל כולם היא האווירה האנושית הנעימה המחברת לבבות".
מעצמה גרעינית
הגרעין התורני-ציוני בנוף הגליל, המונה כיום למעלה מ- 60 משפחות המתגוררות בכל רחבי העיר, הפך לחלק משמעותי מהנוף של העיר. חברי הגרעין לוקחים חלק בעשייה השוטפת בעיר, בפרויקטים המיוחדים סביב מעגל השנה ובקליטת עלייה של קהילת בני מנשה, מתוך תחושת שותפות אמתית עם העיר ועם הנעשה בה. "בנוף הגליל, אנו זוכים לראות את נס קיבוץ גלויות מול העיניים" מספר צחי וייס, מנהל הגרעין התורני, שהגיע עם משפחתו אל העיר מרמת הגולן. "מאות משפחות שעלו בשנים האחרונות מהודו, מקהילת בני מנשה, אומצו על ידי הגרעין התורני וישיבת ההסדר בעיר, שמלווים אותם יחד עם מחלקות העיריה – החל מסיוע במגורים וכלכלה ועד שיעורי תורה, פעילויות חברתיות, טיפוח הנהגה ואווירה קהילתית. כחלק ממכלול הסיוע שלנו בקליטתם בעיר, הקים להם הגרעין מועדון קהילתי ומלווה את הקהילה במהלך כל השנה להתאקלמות מהירה בעיר ובמדינה".
חיים בטבע
שמה החדש של העיר "נוף הגליל" נבחר לא במקרה - 70% משטחה של העיר הם רצועות טבע ושמורות נוף. העיר טובלת בירוק המשקיף מכל עבריה והוא חלק בלתי נפרד מתכניות העבודה של העירייה בטיפוח, גינון, ובהנגשת שטחים. "לאחרונה שוקם ערוץ נחל תבור הזורם בחודשי החורף, ובכך ניתן לקפוץ לטיול קטן בטבע במרחק של כמה דקות הליכה או נסיעה מהבית בלי לצאת מהעיר" מספר צחי וייס, ומוסיף "בימים אלו משפצת העירייה שביל אירוסים ענק בקצה העיר, שיהפוך לפארק יפיפה הכולל גשרי הליכה, פינות ישיבה ומתחמי תצפית מרהיבה בפרחים וצמחיית הפארק".

ביל גייטס משקיע
קרוב ל-30 חברות הייטק ומפעלים עתירי ידע הצטרפו בשנים האחרונות לנוף הגליל. סוללת המפעלים החדשים מציגה עלייה חסרת תקדים בהיצע התעסוקה והביקוש לעובדים, בעיקר במקצועות עתירי ידע והייטק. לתושבים החדשים שיגיעו לעיר מובטח מקום עבודה עתיר שכר וידע. "נוף הגליל עשתה אקזיט בקליטת מפעלי הייטק" מספר מנהל הפארק סרגיי זלוטניק, "השמועה על העיר המתחדשת והמיקום המצוין שלה מתפשטת כמו אש בשדה קוצים בקרב היזמים והמשקיעים הגדולים במשק הישראלי". בתוך חמש שנים הפכה נוף הגליל מעיר נטולת תעשיית הייטק לאחת הערים המבוקשות והפעילות בתחום. לראשונה בתולדותיה, העיר מציגה היצע תעסוקה איכותי הכולל מאות משרות זמינות עבור תושבי העיר ונתוני תעסוקה שמצביעים על 0% אבטלה (בקרב המעוניינים לעבוד).
לפנק, לפנק
פלנטריום חדשני, אמפיתיאטרון מרשים, אגם פסטורלי כמו בסרטים, גן חי בוטיק, גן בוטני, מיני לונה פארק, מתחמי ספורט ופנאי, בריכה מחוממת, קאנטרי ספא מפנק ואפילו קולנוע עירוני – עומדים לרשות התושבים בנוף הגליל כחלק בלתי נפרד מסל השירותים העירוניים. אחת האטרקציות המרהיבות בעיר היא "נופארק" – פארק יפיפה שנראה כמו תמונת נוף מצוירת עם שפע אטרקציות לילדים ולכל המשפחה.
בימים אלה נבנית אומגה אקסטרים הארוכה ביותר בארץ, באורך של 700 מטרים, והיא תשמש את תושבי העיר והאזור.
עיר המטרופולין של הצפון
בהשקעה של למעלה מ-400 מיליון שקלים הוקמה לאחרונה קריית הממשלה החדשה בנוף הגליל. הקריה תעסיק 1,100 עובדים ב-22 משרדי ממשלה וגופים ציבוריים, והיא תחזק את מעמדה של נוף הגליל כעיר מרכזית בצפון הארץ. לצידה של קריית הממשלה עומדים בית המשפט המחוזי, מפקדת כיבוי אש במחוז הצפון, תחנת מרחב העמקים במשטרה, וחדר מיון קדמי – מוקד לרפואה דחופה שנפתח לפני כחצי שנה.
העיר מסומנת היום כיעד שמושך אליו יזמים ומשקיעים בהיקפים עצומים, גם בגלל סלילת הרכבת הקלה לחיפה. למעלה מעשרה מיליארד שקלים משקיעה מדינת ישראל בהקמת הרכבת הקלה "נופית", שתקצר את הדרך של תושבי העיר לחיפה. הרכבת, שנמצאת כבר שנה שנייה בבנייה וכוללת שבע תחנות בתוך העיר, מתוכננת לפעול בתדירות של ארבע עד עשר דקות בנסיעה נעימה ומהירה, עד מאה קמ"ש בקטעים הבין-עירוניים. תוואי הרכבת יתפרס לאורך ארבעים ק"מ וינגיש את מרכזי התעסוקה בחיפה לתושבי העיר ולהיפך. פרויקט זה יקדם בעז"ה את צמיחתה הכלכלית של העיר וימשוך אליה משפחות וזוגות צעירים.
תרבות יהודית
תושבי נוף הגליל נהנים ממגוון עשיר של אירועי תרבות ומופעים במשך כל ימות השנה ובעיקר בחודשי הקיץ, כאשר ניתן לקיים מופעים גדולים תחת כיפת השמיים. בין ההופעות מהן נהנו תושבי העיר הדתיים בשנים האחרונות ניתן היה לראות הופעות מסובסדות של גדולי הזמר החסידי והדתי כדוגמת אברהם פריד, ישי ריבו, חנן בן ארי, עקיבא, ישי לפידות ועוד.
ההשקעה בתרבות היהודית היא משמעותית ומורגשת במהלך כל השנה, מעידים ראשי הקהילות השונות בעיר, ומציינים במיוחד את הדלת פתוחה של ראש העיר והנהלת המתנ"ס, הרואים חשיבות רבה בקיומה של תרבות יהודית ומסייעים לאירועי תרבות יהודית לכל קהילה, בהתאם לאופייה ומנהגיה.
הצטרפו לנוף הגליל
בימים אלו עסוקים בגרעין התורני בנוף הגליל בקליטת משפחות חדשות, ובשבועות הקרובים צפויות משפחות נוספות להצטרף לקהילה החמה והמשפחתית בעיר הצפונית. "הצטרפו אלינו לעשייה משמעותית" קורא וייס ומסביר את השליחות בעיר הצפונית "ראש העיר רונן פלוט מוביל את נוף הגליל להתחדשות בכל התחומים, ובבניית שכונות חדשות ברחבי העיר. הגרעין התורני לקח על עצמו להיות שותף בהבאת זוגות ומשפחות, שיצטרפו אל השליחות המדהימה במגורים בעיר, בהשתלבות בשכונות, בעשייה החברתית, ברצון להתחבר לקהילה הוותיקה ובהוספת חיים צעירים בעיר".
כאמור, בנוף הגליל מתפתחת קהילה חמה וצעירה מכל גווני הציונות הדתית עם מוסדות חינוך, תנועות נוער, מקורות תעסוקה ואיכות חיים.
"הפסיפס האנושי המדהים שמרכיב את הגרעין ואת העיר מאפשר לכל משפחה 'למצוא את עצמה' ולהשתלב בקהילה הצומחת בנוף הגליל" מסכם וייס, " ההתיישבות בנוף הגליל היא צו השעה, וממשימותיו החשובות ביותר של המפעל הציוני לעת הזאת" .
לפרטים נוספים שלחו הודעה או חייגו למספר 050-9793517 או שלחו הודעת מייל לכתובת: klita@gni.org.il