
ראש ממשלת הרשות הפלסטינית, מוחמד אישתיה, אומר כי ההסלמה בפעילות הביטחונית של ישראל באיו"ש היא מתכון ל"פיצוץ גדול הניזון על ידי ישראל על מפלגותיה השונות כתעמולה בחירות".
בישיבת הממשלה הפלסטינית ברמאללה (שני) אמר אישתיה, כי "העולם צריך להתעורר ולראות מה ישראל עושה כלפי עמנו הכבוש המדוכא ולהפסיק את התוקפנות" בהדגישו כי "העם שלנו איתן, ולא ייכנע עד שהכיבוש יובס".
בהתייחסו ליום השנה ה-29 לחתימת הסכמי אוסלו אמר אישתיה, כי "ישראל הפרה ואף ביטלה את רוב תנאי ההסכמים שנחתמו איתנו, ועניין זה דוחק לנו לעצור ולבחון אותו".
"ישראל טוענת בפני העולם שהיא רוצה לחזק את מעמד הרשות (הפלסטינית), ואולם היא פועלת באופן מתמשך למוטט את הרשות ולפגוע במוסדותיה", אמר אישתיה.
במסר ישיר לישראל אמר אישתיה, הפלסטינים אינם מעוניינים בחיזוק הרשות, אלא במימוש זכויותיהם, בסיום "הכיבוש", ביישום החלטות המוסדות הבינלאומיים והם לא יקבלו את המשך "התוקפנות" הישראלית.
עוד דרש אישתיה להפסיק את המצור על רצועת עזה, את ההתנחלות ואת "התוקפנות" המכוונת נגד ירושלים המזרחית.