
מזה עשרות שנים שהחרדים במגזר החרדי היוצאים לעבודה מרגישים בנים חורגים.
העובדה שבחברה הליטאית מקדשים את עצם הישיבה ב'כולל', הפכה חרדים נשואים היוצאים לעבוד מחוץ למעגלים התורניים ל'חרדים סוג ב''.
במרוצת השנים הוקמו פלטפורמות פוליטיות ואף נעשו ניסיונות להריץ מפלגה המייצגת את הליטאים העובדים ובמהלך מערכות הבחירות לא ניתנה תשומת לב מיוחדת כלפיהם.
אתמול לראשונה מועצת גדולי התורה של דגל התורה שהתכנסה במעונו של מנהיג הציבור הליטאי ראש הישיבה הרב אדלשטיין ואישרה את הסיכומים לריצה משותפת עם אגודת ישראל בבחירות, התייחסה לקבוצת הליטאים העובדים.
בין היתר נכתב בהחלטות מועצת גדולי התורה, כי "המועצת מחזקת את ידי העמלים לפרנסתם הקובעים עיתים לתורה ולומדים כפי יכולתם ומחנכים את ביתם בדרך תורה והיראה".
איש החינוך, הרב מרדכי בלוי, הסביר את משמעות הסעיף וטען כי זה תוצר של הנהגת הרב אריה לייב שטיינמן זצ"ל. "המהפך ב'יתד נאמן' בזמנו היה על הסעיף הזה. כי הרב שטיינמן חיבק גם את העובדים לפרנסתם", אמר בראיון לרדיו 'קול חי'.
בהתייחסו לנושאים הפוליטיים, תקף בלוי: "לפיד וגנץ יהיו מוכנים לרקוד הורה בכיכר השבת ולתת לנו את מה שהם נתנו לעבאס כדי שנלך איתם".