
ראש השנה כבר כאן וגם ההכנות לארוחת החג בעיצומן. תוך כדי תכנון התפריט, כדאי גם להקדיש מחשבה ליינות אשר יוגשו בארוחה. לקראת ראש השנה שוק היין גועש ומבעבע מתמיד וכדי להתאים את היין למנה המוגשת כדאי לקחת בחשבון מספר דברים. על יינות בארוחת החג אתם מוזמנים לקרוא במאמר שלפניכם.
איך בוחרים יין לארוחת החג
איך מתאימים יין למנה, היכן כדאי לרכוש, באיזה טמפרטורה להגיש. תקופת החגים תמיד מתקשרת עם יין המלווה את הארוחה החגיגית. ברשתות השיווק ובחנויות יש מבצעים אטרקטיביים ביותר וזו הזדמנות לרכוש, להעשיר ולגוון את מבחר היינות בבית.
בעת קניית יין כדאי לזכור מספר דברים. ראשית חישוב כמות היין. בין אם מדובר ביין אדום או יין לבן, את כמות בקבוקי היין הנדרשת מחשבים לפי מספר האורחים. בקבוק יין של 750 מ"ל מתאים לשש כוסות.
כדאי לגוון בסוגי יין שונים שקונים לארוחה כדי שיתאימו לטעמם של אורחים שונים. חשוב לקנות גם יין לבן וגם אדום כדי להגדיל את המבחר, להוסיף עניין ועושר לארוחה ולהתאימם למנות השונות. למשל, יין לבן הולך מצוין עם מנות עוף.
איפה כדאי לקנות יינות לארוחת החג
יין ניתן למצוא ברשתות השיווק השונות והמבחר בהן הוא ממש מרשים. אבל מומלץ להיכנס לחנויות המתמחות ביין, שם ניתן לקבל ייעוץ והמלצות ואפשר גם להיות בטוחים שהיין נשמר באיכות טובה.
גם אם מחירו של היין אטרקטיבי, לא כדאי לקנות יין במקומות שלא מחזיקים ושומרים אותו באופן מקצועי. יין רגיש בעיקר לשינויי טמפרטורה וחום. ולא לשכוח להוציא את היין מהרכב לאחר הקניה.
אם משקיעים ביינות מתיישנים, חשוב לעשות זאת בחנות המתמחה ביינות, עם מוכרים מקצועיים בתחום היין. מומלץ להתייעץ לגבי יינות אדומים.
לאחר הקניה חשוב לאחסן את היינות נכון בבית עד לפתיחתם. יש לאחסן אותם במקום קריר וחשוך, בשכיבה.
הגשת היינות בארוחת החג
כיום ניתן למצוא גביעי יין מיוחדים ויפים אשר מעשירים את שולחן החג ומעצימים את חווית השתייה. רצוי לשים כוסות נפרדות ליין לבן וליין אדום.
כדאי גם להגיש בקבוק "מגנום" שהוא בקבוק גדול ומרשים של 1.5 ליטר וניתן לרכוש אותו ביקבים שונים. שתייה מבקבוק מגנום היא חגיגה בפני עצמה והופכת את שולחן החג למרשים וחגיגי.
תהליך ההתיישנות בבקבוק גדול הוא איטי יותר מאשר בבקבוק רגיל משום ששטח הפנים שלו יותר גדול וכמות החמצן בבקבוק קטנה יותר. בנוסף, בקבוק גדול מתפקד גם ככלי המאפשר ליין לנשום, מחדרר. עובדה זו מספקת חוויית שתייה שונה מבקבוק של 750 מ"ל.
התאמת היין למנות בארוחה
כדי להגיש את היין בצורה מדויקת, האוכל צריך להדגיש את מאפייני היין והיין להשלים את טעמו של האוכל. אך מבלי שיאפילו זה על זה.
מנת דגים מומלץ לשתות עם יינות לבנים בעלי ארומה עשירה של פירות עדינים. יין לבן מזני ענבים שנין בלאן, יין לבן גווצטרמינר וסוביניון בלאן. היינות מוגשים צוננים.
גם עוף מומלץ להגיש כשלצידו יין לבן, וגם יינות רוזה ויינות אדומים קלים כגון ריזלינג חצי יבש המוגש צונן. מנת העוף יחד עם טעמי היין יוצרים יחד חגיגה של טעמים.
מנת בשר מומלץ לשתות עם יין אדום מורכב, פירותי וארומתי. היינות יכולים להיות מסוג אחד או בלנדים כדי להעניק הרמוניית טעמים לשולחן החג.
לקינוחים מומלץ לשתות ליקרים או יינות, לדוגמא יין מוסקט, יינות צרפתיים וליקרים על בסיס שמנת מוקרמים עם אלכוהול.