
כשלושה ימים לאחר חשיפת מחדל ההפריה בבית החולים אסותא ראשון לציון, משרד הבריאות אסר על המחלקה לקבל מטופלות חדשות עד לבירור המקרה.
בחדשות 12 דווח כי משרד הבריאות הקים צוות בדיקה חיצוני מיוחד שיערוך ביקורות לאורך זמן במחלקה ויבדוק גם כיצד התרחש אותו מחדל.
מבית החולים נמסר בתגובה: "הנהלת אסותא החליטה שלא לקבל מטופלות חדשות למחלקת הivf באסותא ראשון לציון, ובכך עודכן גם משרד הבריאות".
בינתיים בבית החולים עדכנו שנמצאה מטופלת שלא בהריון ושבסבירות גבוהה היא האם של העובר שהוחזר בטעות. אמנם זה עדיין בבדיקה ולא סופי, אך הדבר כנראה מרגיע הרבה מטופלות שחששו שיקבלו טלפון שבו יתבשר להם שהן קשורות לאותו מקרה.
לפי שעה עדיין לא נמצא העובר שמתאים גנטית לאישה בהריון המתקדם ולבן זוגה. עדיין לא ידוע היכן הוא ואם חלילה הוא הוחזר בטעות לאישה אחרת.