ראש הממשלה יאיר לפיד שימריא מחר (שני) לביקור מדיני בניו יורק, צפוי להיפגש ביום שלישי עם עבדאללה מלך ירדן.
זו תהיה הפגישה השניה בין לפיד לבין המלך מאז כניסת לפיד לתפקיד ראש הממשלה והפגישה הרביעית ביניהם מאז הקמת הממשלה בחודש יוני 2021
פגישת לפיד-עבדאללה תיערך בשולי עצרת האו''ם שתיערך בניו יורק השבוע, בצל ההסלמה בשטחי יהודה ושומרון שמדאיגה גם את ישראל וגם את ירדן.
כזכור, בסוף חודש יולי נפגש רה"מ לפיד עם המלך עבדאללה בעמאן, לראשונה מאז נכנס לתפקיד. מלשכת ראש הממשלה נמסר כי השניים דנו "בהזדמנויות הרבות לתכנים נוספים בהסכם השלום, לשיפור הקשר ארוך השנים בין העמים ולחיזוק האינטרסים המשותפים בין המדינות".
עוד נמסר כי המנהיגים הדגישו בפגישתם את חשיבות הקשר האישי הקרוב וההערכה ההדדית ביניהם, כנדבך חשוב לשימור היציבות האזורית ולהצגת הישגים ממשיים לשני העמים ולאזור כולו, וכן נדון ביקורו של נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בישראל ובאזור, באפשרויות ובהזדמנויות שביקור זה הביא עימו - כולל בכל הקשור לארכיטקטורה אזורית.