הרב דוד לאו
הרב דוד לאוצילום: Noam Revkin Fenton/Flash90

מנהל מערך הגיור יוחאי רביבו פעל בתקופה האחרונה בניסיון להעביר את הסמכות לאשר בקשות של הרב הראשי לישראל דוד לאו - לידי ח”כ אלעזר שטרן מיש עתיד, וזאת במטרה לנסות להפעיל לחץ על הרב לעצור את תקיעת מאות הגיורים בחודשים האחרונים כמחאה נגד מתן כהנא.

כפי שפורסם בחודשים האחרונים מסרב הרב לאו לאשר מאות גיורים חדשים, כשהוא מסביר זאת במחסור בזמן.

עם זאת, באחת הפעמים הבהיר הרב כי חלק מהגיורים נתקעו לאור החלפת ראש מערך הגיור על ידי מתן כהנא, וכי כעת על הרבנות לבצע בדיקה חוזרת של הגיורים.

במערך הגיור מנסים כל העת להפעיל לחצים על הרב הראשי כדי לשחרר את הגיורים שנתקעו, ולאחרונה אף הייתה ציפייה שרה”מ החלופי נפתלי בנט יתגייס גם הוא ללחצים מול הרב בכדי לאפשר למתגיירים לסיים את התהליך.

לפני כמה שבועות, ביקש הרב הראשי לאו לצאת מהארץ לטיסה של שבוע לאקוודור. לצורך כך הוא הגיש בקשה לח”כ מתן כהנא ולרה”מ החלופי בנט שהיו אז בעלי הסמכות לאשר את הנסיעה.

רביבו ציפה שבנט וכהנא יסרבו לאשר את הטיסה - עד שהרב יאשר את הגיורים שנתקעו ”מחוסר זמן”, אולם לאכזבתו בנט וכהנא החליטו לאפשר את מהלך תפקודו הרגיל של הרב הראשי ולא להיכנס למריבות קטנוניות.

לערוץ 7 נודע במקביל לפקיעת מעמדם של כהנא ובנט כסגן ושר הדתות בפועל, ניסה מנהל מערך הגיור יוחאי רביבו להפעיל לחצים במטרה להעביר את הסמכות לאישור בקשות הרב הראשי - לידי ח”כ אלעזר שטרן מיש עתיד.

רביבו ציפה ששטרן, שנחשב לדתי ליברלי, לא יהסס להקשיח עמדות מול הרב הראשי בבקשות חדשות שיוגשו - עד שהרב יסכים לקדם את הגיורים התקועים.

הסמכויות לא הועברו לשטרן, אולם גורם פוליטי אישר בשיחה עם ערוץ 7 כי אכן נעשה ניסיון לבצע שינוי כזה.

לאחרונה אושרו לרבנים הראשיים לישראל טיסות על ידי ראש הממשלה יאיר לפיד מכיוון שאין שר לשירותי דת.

כל המוזכרים בכתבה סירבו להגיב לה