"חוסר פעילותו של אבו מאזן בעניין פירוק ארגוני הטרור הוא שאפשר את ביצוע הפיגועים הבוקר", כך אמר ביום שלישי בערב ראש הממשלה, אריאל שרון, בכנס פרוייקט "תגלית" בבנייני האומה בירושלים.

שרון הוסיף ואמר: "אבו מאזן הפר את התחייבויותיו המפורשות שניתנו לנו ולארה"ב לפעול נגד תשתיות הטרור. כל עוד הרשות לא מקיימת מאבק אמיתי בטרור, יהיה זה בלתי אפשרי להתקדם בתהליך המדיני. ישראל תמשיך להכות בטרור בכל מקום שהרשות לא עושה זאת. כל עוד יש טרור והרשות אינה ממלאת אחר ההתחייבות שלה להילחם בו, לא נוכל להמשיך בהתקדמות בתהליך המדיני, אף שאנו רוצים להתקדם מהר ככל האפשר".

ראש הממשלה הורה ביום ג' לעכב את שחרורם של 74 אסירים ערביים פליליים הכלואים בבתי כלא בישראל ושהיו אמורים להשתחרר היום. ראש הממשלה הורה לגורמי הביטחון לדחות את השחרור עד החלטה אחרת וקיבל לכך גם את אישור נשיא המדינה, משה קצב, שחתם אתמול על צווי השחרור.

(פ.ק.)