אריה דרעי
אריה דרעיצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בסביבת ראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו נזהרים שלא לגלות התלהבות יתר מהתפתחויות השבוע האחרון במגזר הערבי, אולם בש"ס כבר משוכנעים שגוש הימין יצליח להביא 61 בליל הבחירות.

לדברי ח"כ יואב בן צור, מזכיר מועצת חכמי התורה, לאחר הבחירות לא יהיה צורך בשיתוף פעולה עם גנץ.

"לא יהיה צורך בזה ולא נגיע לזה", אמר בראיון לרדיו 'קול חי'. "אנחנו רואים את ההתלהבות של האנשים בשטח. הקהל מבין איזו שנה קשה עברנו ולא רוצה לחזור לזה. יש הערכה רבה לנתניהו ונלך רק איתו. לא יהיה צורך אפילו לצרף את גנץ. אנחנו נביא מעל 61. בפרט שאנחנו רואים את הפירוד בשמאל ואצל הערבים".

הוא הוסיף: "בשמאל חושבים שאמצעות קמפיין אנטי חרדי הם יצליחו לעבור את אחוז החסימה. אז אני רוצה לומר להם שעברה התקופה הזו. אנשים מבינים שהחרדים אינם נטל אלא זכות למדינה ותורמים מאוד לכלכלה. רוב הציבור חושב שמדינת ישראל צריכה צביון יהודי. זה זכות הקיום שלנו כאן".

בדבריו התייחס לקמפיין ש"ס. "בשבועות האחרונים שמנו מראה לציבור ולממשלה איזו מציאות כואבת ואכזרית יש כאן. אין למשפחות כסף לעשות את החג. מאז שדרעי העלה את שכר המינימום השכר נשאר אותו דבר ורק המחירים האמירו.

"דרעי הבטיח שבממשלה הבאה יהיו מיליארד שקל לטובת כרטיסי המזון. אנחנו רוצים להוציא את האנשים ממעגל העוני".