שוקי שמר
שוקי שמרצילום: Dudi Vaknin Maariv out/Flash90

יו"ר אסותא פרופ' שוקי שמר מתייחס לפרשת ההפריות שהתרחשה בבית חולים של הרשת בראשון לציון ומכה על חטא.

"זה אירוע קשה, מורכב ומסובך שאסור שיקרה. בלתי נסלח. אסור שיקרו כאלה מקרים בעתיד, אנחנו בודקים את עצמנו מחדש ובודקים האם ניתן למצוא טכנולוגיה שתמנע כזה דבר", אמר שמר לחדשות 12.

הוא הוסיף, "אנחנו משערים שהטעות קרתה בשלב ההקפאה. נערוך בדיקות גנטיות למטופלות על חשבוננו".

מוקדם יותר הודיע משרד הבריאות כי מונתה ועדת בדיקה בדבר הנסיבות שגרמו לטעות בהפריה החוץ גופית במטופלת בבית החולים אסותא ראשון לציון.

המשרד מסר כי הוועדה תגבש מסקנות מערכתיות והמלצות לשיפור מערך ההפריות החוץ גופיות בישראל, ותגיש אותן עד סוף השנה.

באתר ynet פורסם כי בין חברי הועדה גם פרופ' גליה אורון, העובדת עובדת באופן פרטי בסניף של הרשת ברמת החייל. גורמים במערכת הבריאות ביקרו את הבחירה באורון וטענו כי מדובר בניגוד עניינים שעלול להטיל צל על עבודת הוועדה.

תחילתה של הפרשה ביום רביעי שעבר אז התקבל דיווח במשרד הבריאות מאסותא ראשון לציון על אירוע שבו בבדיקה גנטית שנעשתה לאישה בהריון, שעברה החזרת עוברים, התגלה כי היא נושאת עובר שלא תואם לה ולבן זוגה גנטית.

משרד הבריאות אסר על המחלקה לקבל מטופלות חדשות עד לבירור המקרה. בנוסף על כך, משרד הבריאות הקים צוות בדיקה חיצוני מיוחד שיערוך ביקורות לאורך זמן במחלקה ויבדוק גם כיצד התרחש אותו מחדל.