נשות האברכים
נשות האברכיםצילום: חזקי ברוך

חברות פורום "תורתם אומנותן" - נשות האברכים בציונות הדתית, פנו ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב מיארה בבקשה שתמנע את שינוי שם האגף למעונות היום ומשפחתונים במשרד הכלכלה מ"אגף בכיר - מעונות יום ומשפחתונים לגיל הרך" ל"אגף בכיר עידוד תעסוקת הורים".

חברות הפורום סבורות כי מי שעומדת לכאורה מאחורי המהלך היא שרת הכלכלה אורנה ברביבאי, כשלטענתן אין מדובר בשינוי סמנטי בלבד, אלא בשינוי מדיניות רחב היקף שגורר אחריו גם בזבוז כספי ציבור נרחב, וכי הנחיות היועמ"ש מצמצמות את השינויים המותרים לביצוע בממשלת מעבר להמשך מצב קיים או לביצוע פעולות חיוניות בלבד, ואילו שינויי מדיניות מפליגים כגון זה אינם בסמכותה, אינם לגיטימיים, ומהווים שימוש לרעה בכספי ציבור לצרכים פוליטיים פסולים.

בפנייה ליועמ"שית כתבו חברות הפורום כי "משרד האוצר דחה את ביצוע הרפורמה במעונות היום לשנת 2024. למרות זאת, לאחר התפרקות הממשלה ובמהלך קמפיין הבחירות חזר שר האוצר על הצהרותיו כי בכוונתו לשלול את התקצוב ממשפחות לומדי התורה, לכאורה בניגוד להודעת המדינה לבג"ץ".

"כחלק ממהלך זה, ובכדי להכשיר את ביטול הסבסוד המסייע לנשות האברכים להשתכר ולצאת לשוק התעסוקה, הוחלפו במבחני התמיכה המילים שאומרות כי מטרת האגף לעודד תעסוקת נשים, ובמקום זאת כתוב כי מטרת האגף היא 'לעודד תעסוקת הורים', כאילו הושלמה משימת עידוד תעסוקת נשים, כאילו נפרצו כל תקרות הזכוכית", הוסיפו.

חברות הפורום מלינות כי "בשבועיים האחרונים הסתבר כי אתר האגף שינה את שמו מ'אגף בכיר מעונות יום ומשפחתונים לגיל הרך' ל'אגף בכיר עידוד תעסוקת הורים'. כאשר ברור ששינוי זה נועד לצורך כלכלת בחירות ולניהול מדיניות שאינו בסמכותה לכאורה של ממשלת מעבר ואינו עשוי להתקיים בתקופת כהונתה, שהרי המדינה הודיעה על דחיית הרפורמה לשנת 2024".

"אשר על כן אנו מבקשים ממך לפעול בנחרצות ובדחיפות מול שרת הכלכלה, הפועלת בהוראותיו של שר האוצר שאינו ממפלגתה כלל ומכתיב לה שינויים, ולהבהיר לה כי מדובר בשינוי פסול ויש להשיב את שם האגף לקדמותו", דורשות חברות הפורום. "בתקופה הנוכחית של גירעון עמוק ויוקר מחיה, החלטה על שינוי שם האגף היא החלטה מנותקת ומיותרת לחלוטין, שתעלה הון מהכיס של הציבור. טוב תעשה שרת הכלכלה אם תוריד אותה מסדר היום ותחסוך בזבוז מיותר מהקופה הציבורית".