פנינה תמנו שטה
פנינה תמנו שטהצילום: Tomer Neuberg/Flash90

ללא ספק שנת תשפ"ב הייתה שנה שונה ויפה, התברכנו בצמיחה לאומית בישראל כשמספר העולים אשר הגיעו ארצה שבר שיא של שני עשורים.

60 אלף עולים שהגיעו מראש השנה הקודם עד לראש השנה הנוכחי ובחרו בישראל כביתם החדש. 60 אלף עולים חדשים שהתיישבו בישראל לאורכה ולרוחבה, השתלבו בשוק התעסוקה ואלפי ילדים שממלאים את ספסלי הלימודים.

נכון, לא כל העולים הגיעו לישראל בנסיבות קלות, ובמיוחד העולים היקרים אשר הגיעו אלינו מאוקראינה. מרגע פרוץ המלחמה ועד עתה הגיעו ב"מבצע עולים הביתה" קרוב ל-40 אלף עולים מאזורי המלחמה.

ממשלת ישראל מיד נכנסה לפעולה, כינסתי כשרת העלייה והקליטה את הקבינט בראשותי שם אישרנו שיוצאים לפעולת להצלת אחינו ואחיותינו יהודי אוקראינה. בוצעו פעולות מיידיות, של שכירת מלונות בפולין, הונגריה, רומניה ומולדובה על ידי הסוכנות היהודית, שהעמידו לרשות אלפי פליטים יהודים ושאינם יהודים מיטה חמה להניח את ראשם אחרי ימים של בריחה.

משם הם קיבלו את כל הסיוע להגיע לישראל, מטוסים נחתו בזה אחר זה בנתב"ג, וטרמינל 1 אגף משרד הקליטה התמלא יום יום במאות ואלפי אנשים, ילדים, אימהות לצד קשישים.

הם הגיעו ללא כלום כפליטים, אך אין באמת אדם שהוא פליט בארצו. גם יהודי שלא דרך על אדמת ישראל מעולם, ישראל היא ביתו. ולא מהפה אל החוץ, העולים מיד קיבלו חיבוק חם והועברו למלונות ל-40 מלונות שנשכרו בעבורם בליווי עובדי משרד העליה והקליטה.

שם התאספו נערים ונערות מתנועות נוער, לצד חיילי צה"ל ואזרחים ישראלים טובים, כולם במטרה אחת לעטוף את האחים והאחיות שזה עתה הגיעו לארצנו. יהודים טובים מכל העולם שלחו תרומות רבות, כדי לסייע לממשלת ישראל למלא את כל צורכיכם של העולים. מבצע "עולים הביתה" היה בעיצומו.

היו כל כך הרבה רגעים מרגשים, אחד בלתי נשכח הוא ערב יום הזיכרון לשואה, נחת מטוס אמבולנס ועליו כ-20 ניצולי שואה שהגיעו ארצה לאחר שביתם הופגז על ידי הרוסים. הם נאלצו שוב לברוח ממלחמה אך הפעם הם אמרו: "במלחמת העולם השניה לא היה לאן לברוח, היום יש לנו מדינה".

זו הייתה שנת תשפ"ב שחלפה, שנה שזכינו לעמוד במבחן החשוב ביותר, רגעים של אחדות, רגעים של ערבות בעם ישראל, רגעים של חמלה ואהבת חינם.

מדינת ישראל עמדה במבחן כך גם יהדות העולם, במבחן הערבות הדדית, במבחן הגשמת מהות מדינת ישראל להיות בית מוגן לעם היהודי.

זו היתה השנה שחלפה יפה ושונה, כשהחברה הישראלית נתגלתה במלוא יופייה והדרה בעליה וקליטה.

--

פנינה תמנו שטה היא שרת העלייה והקליטה מטעם סיעת המחנה הממלכתי