
מפכ"ל המשטרה, רב ניצב יעקב שבתאי הגיע אמש (חמישי) לזירת הפיגוע בצומת הכניסה ממערב למודיעין, ופגש שם את רס"ב ד', לוחם מג"ב שנטרל את המחבל.
"כל הכבוד, הגבת כמו שצריך. הצלת את החיים של בת הזוג שלך ואני לא יודע עוד כמה אנשים ניצלו פה בזכותך. יישר כוח".
רס"ב ד' שהיה ברכב עם בת זוגתו שלא בתפקיד, סיפר למפכ"ל על הרגעים שבהם פתח המחבל את דלת רכבם בניסיון לפגוע בהם עם סכין שהייתה ברשותו. בנוסף סיפר הלוחם על שחתר למגע וביצע ירי לעבר המחבל.
"בזווית העין ראיתי אדם רץ מהשוליים לכיוון הרכב", סיפר רס"ב ד'. "הוא פתח את הדלת של בת הזוג ובא לדקור אותה. עצרתי את הרכב בצד וירדתי במהירות לראות מי זה. כשהוא בא אליי במהירות והייתי קרוב אליו, הוא שלף סכין - ויריתי בו".
בנוסף שוחח רס"ב ד' גם עם מפקד מג"ב, ניצב אמיר כהן, שאמר לו: "פעלת בנחישות ומקצועיות וחתרת למגע בתוך סיכון ואיום ממשי לחיים שלך, חיי בת זוגתך ואזרחים נוספים. גילית אחריות רבה גם בחופשה חתרת למגע ונטרלת את המחבל, זה משקף באופן ברור את הפעילות סביב השעון של לוחמי משמר הגבול ושוטרי משטרת ישראל 24/7 לאורך כל ימות השנה".
שלושה בני אדם נפצעו באורח קל מדקירה בתחנת הדלק בכביש 443 בין צומת מודיעין לצומת שילת. המחבל, בן 22 ממזרח ירושלים, ניסה לפתוח דלתות של מכוניות ונורה על ידי שוטר לא בתפקיד שעבר במקום. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו טיפול רפואי בשתי הזירות ל-3 נפגעים קל. 5 נוספים נפגעו קל מגז פלפל.