השרה איילת שקד
השרה איילת שקדצילום: ערוץ 7

סקר פנימי שהזמינה אחת המפלגות הגדולות העלה כי שמונה אחוזים מהישראלים בעלי אחוז הצבעה חושבים שצריך להציל את מפלגת הבית היהודי.

לפי הסקר, "הבית היהודי" מקבלת 2.1% - פחות מאחוז החסימה, ולצידם עוד 2.7% אשר שוקלים להצביע למפלגה ומתלבטים מחשש ש''הבית היהודי'' לא עוברת את אחוז החסימה או סימנו את המפלגה כעדיפות שנייה. לפי הסקר פוטנציאל ההצבעה לאיילת שקד עומד על כשישה מנדטים.

''הרבה אנשים רוצים להצביע למפלגה אבל פוחדים מאחוז החסימה'', הודתה שרת הפנים איילת שקד בראיון באולפן ערוץ 7. "לכן זו ביצה ותרנגולת. בסקרים רואים שלושה מנדטים שמצביעים לבית היהודי ועוד שלושה שרוצים אבל חוששים מאחוז חסימה.

''אני קוראת למי שרוצה להצביע לא לחשוש. תנו את הקול שלכם לבית היהודי ונעבור בגדול. יש ציבור גדול גם בציונות הדתית וגם בימין החילוני והמסורתי שרוצה את הבית הזה של ימין אחראי ערכי ומתון, כזה שמאמין ביהדות מקרבת ומאחדת".

שקד משוכנעת ש"מהלכי הממשלה היו מהלכים שתאמו את ערכי הימין וערכי הציבור שבחר בנו. לאורך כל הדרך גם שמרתי על הימין וגם על הציונות הדתית שהיא מגזר עם צרכים ומפעלים. שמרנו על הכול, הכפלנו את שכר בנות השירות הלאומי יחד עם חבר הכנסת ניר אורבך, עצרנו את גזירת המעונות, שמרנו על תקציב הישיבות, הכנסנו לראשונה את תקציב החמ"ד לבסיס התקציב. אלה דברים שאני יודעת לעשות ועושה אותם כבר עשר שנים וגם הם צריכים להיות חלק מהשיקול בהצבעה. הציונות הדתית צריכה להצביע למי שמייצג אותה ולמי שיודע לשמור על הצרכים שלה".

ואולי נכון לפרוש מהממשלה שעדיין נשענת על רע"מ? שקד טוענת כי "יש אינסוף פעולות שאני עושה ביומיום שהן קריטיות למחנה הימין. בחודש האחרון הייתה העצירה של הסכם התרבות שמפלה את יהודה ושומרון, בנייה בירושלים ששחררתי למרות לחץ אמריקאי ולחץ מלשכת ראש הממשלה, זה היה מהלך חשוב מאוד, גירוש המחבלים ושלילת המעמד ועוד. פעילי ימין פנו אליי, ושרה העצני צייצה את זה בגלוי, וביקשו שלא להפקיר בשום אופן את משרד הפנים. זה משרד אסטרטגי שלא לקחתי אותו סתם. לקחתי על עצמי אחריות ואני מתכוונת לעמוד בה ולהישאר במשרד עד שתקום ממשלה חדשה".