השרה איילת שקד
השרה איילת שקדצילום: ערוץ 7

שרת הפנים איילת שקד (הבית היהודי) הוציאה היום (ד׳) הודעה רשמית לבני משפחת המחבל שביצע את הפיגוע בארמון הנציב, ולפיה מעמדם נשלל ועליהם לעזוב את ביתם בירושלים בשבוע הקרוב.

כמו כן, הודיעה שרת הפנים לשר לביטחון הפנים עמר בר לב כי יש להכין כוחות שיטור לשם גירוש בכוח אם קרובי המחבלי לא יעזבו בכוחות עצמם עד ה-6 באוקטובר 2022.

מדובר על קרובי משפחתו של המחבל שביצע את פיגוע הדריסה בטיילת ארמון הנציב בירושלים שבו נרצחו ארבעה חיילי צה"ל. שקד הורתה לשלול לאלתר את מעמדם לאחר אישור בית הדין לעררים.

השר לביטחון פנים עמר בר לב אמר מוקדם יותר היום כי הסמכות לגירוש משפחת המחבל נתונה לשרת הפנים: "ככל שהנדונים לא יצייתו לחובה זו, משטרת ישראל תפעל לצורך מימוש ההחלטה בהתאם להוראות הדין, סדרי עדיפויות וצרכים מבצעיים", הבהיר בר לב.

לשבעת בני המשפחה שמעמדם נשלל אין כל עילה חוקית לשהות בישראל וככל שהם נמצאים בשטחה כעת, הרי הם שוהים שלא כדין ויש להרחיקם בהתאם לחוק הכניסה לישראל. לדברי שקד, "בעוד שדברים אלו תקפים לכל שוהה שלא כדין, במקרה הזה קיימת חשיבות רבה במיוחד להרחיקם באופן מידי על מנת להשיג את תכלית ההחלטה ופסק הדין- להרתיע מחבלים פוטנציאליים מביצוע מעשים דומים".

מכתבה של שקד

"בתקופה ביטחונית זו, דחיפות הפעולה מקבלת משנה תוקף, שכן מחובתנו כלפי אזרחי מדינת ישראל היא לפעול בכל הכלים העומדים לרשותנו על מנת להגן על הציבור פני הטרור הרצחני שמאיים להרים את ראשו", היא מוסיפה.

כידוע, האחריות הביצועית על הרחקת שוהים שלא כדין תושבי יהודה ושומרון מונחת על כתפי משטרת ישראל ומשמר הגבול ועל כן, השרה פנתה לשר לביטחון הפנים האמון על כוחות הביטחון על מנת שיפעלו לגרש את קרובי המשפחה של המחבל באופן מיידי.

"בצעד תקדימי שאזרחי המדינה ובראשם משפחות שכולות מחכים לו שנים רבות, אני פועלת לגירוש משפחות מחבלים. אחרי ששללתי את מעמדן, כעת אני ממשיכה לפעול ולדאוג שהן לא יהיו כאן. זו חובתי כשרת פנים בממשלת ישראל, להמשיך להילחם עבור המשפחות השכולות ועבור יקיריהן ששילמו את המחיר הכבד של הטרור. מדינת ישראל צריכה להילחם בטרור בכל האמצעים העומדים לרשותה והגיע זמן להשתמש גם בכלי זה לצורך הרתעה", אמרה שקד.

האב השכול הרצל חג'אג', מראשי פורום בוחרים בחיים, הגיב בשיחה עם ערוץ 7 לצעד של השרה שקד. "זו החלטה מתבקשת שהייתה אמורה להתבצע מיד לאחר הפיגוע. בשנים האחרונות פעלנו כדי להביא לגירוש משפחות המחבלים שתמכו בפיגועים, אבל זה לא מספיק. יש חבילת הרתעה הכוללת צעדים רבים כדי למנוע את הפיגוע הבא".

"אם יהיה ערעור על ההחלטה לבית המשפט המחוזי נגיע לשם, נשמיע את עמדותינו ונעמוד כל כך שהשופטים יעדיפו את ביטחון אזרחי ישראל על פני המחבלים ומשפחותיהם", דברי חג'אג'.

ח"כ אורית סטרוק הגיבה: "אם שרת הפנים לא היתה מפילה שוב ושוב את החוק לביטול אזרחות ותושבות למחבלים, שהיא אמרה עליו 'זה חוק טוב, זה חוק שצריך לעבור', או מקדמת את תזכיר החוק שהבטיחה - היא לא היתה עומדת כעני בפתח עם מכתב לשר לביטחון פנים אלא יכלה לגרש בעצמה כל מחבל ישראלי מיד בצאתו מהכלא".

"התמיכה העצומה בחוק, גם בקרב חברי קואליציה - התנפצה אל קיר הרע"מ. כשאי אפשר לקדם נטיעות בנגב, ואי אפשר לקדם שום חוק בועדת פנים עד שיקודם חוק החשמל - ודאי שאי אפשר לגרש מחבלים. גם לא להילחם בחמאס בעזה, אלא רק להציג 'שקט' שמאפשר לחמאס להשתקם ולהתחמש. לפנינו חטא הממשלה עם רע"מ במערומיו", דברי סטרוק.