
שרת הפנים איילת שקד, יו"ר הבית היהודי, לא מתכוונת להתפטר מתפקידה: "אני לא אפקיר את משרד הפנים לשמאל''.
שקד הגיבה לדיווחים ולפיהם היא תפרוש מהמירוץ בתמורה לקבלת תפקיד שגרירה: "לא הציעו לי שום תפקיד בשום מקום. זה ספין של סמוטריץ'".
לטענת שקד, תוקם ממשלת ימין לאחר הבחירות רק אם מפלגת הבית היהודי תעבור את אחוז החסימה: ''אין לנתניהו 61 בלעדינו. רק עם הבית היהודי יש ממשלת ימין. אל תבזבזו את הקול שלכם על המפלגות הגדולות בגוש''.
השרה שקד השיבה לביקורת משמאל על החלטתה לגרש את קרובי המחבל שביצע את הפיגוע בארמון הנציב: "קרובי משפחתו של המחבל מארמון הנציב לא נולדו בירושלים, לא גדלו בירושלים וממילא אין להם אזרחות ישראלית. מדובר בתושבי הרש"פ שמלכתחילה לא היו זכאים לקבל מעמד כלשהו מטעם מדינת ישראל. ביטלתי את המעמד שלהם ואני מגרשת אותם בחזרה לשטח הרש"פ כדי להרתיע את המחבל הבא''.
כאמור, שרת הפנים שקד הודיעה לבני משפחת המחבל שביצע את הפיגוע בארמון הנציב כי מעמדם נשלל ועליהם לעזוב את ביתם בירושלים בשבוע הקרוב.
כמו כן, הודיעה שרת הפנים לשר לביטחון הפנים עמר בר לב כי יש להכין כוחות שיטור לשם גירוש בכוח אם קרובי המחבל לא יעזבו בכוחות עצמם עד ה-6 באוקטובר 2022.
מדובר על קרובי משפחתו של המחבל שביצע את פיגוע הדריסה בטיילת ארמון הנציב בירושלים שבו נרצחו ארבעה חיילי צה"ל. שקד הורתה לשלול לאלתר את מעמדם לאחר אישור בית הדין לעררים.
השר לביטחון פנים עמר בר לב אמר מוקדם יותר כי הסמכות לגירוש משפחת המחבל נתונה לשרת הפנים: "ככל שהנדונים לא יצייתו לחובה זו, משטרת ישראל תפעל לצורך מימוש ההחלטה בהתאם להוראות הדין, סדרי עדיפויות וצרכים מבצעיים", הבהיר בר לב.
לשבעת בני המשפחה שמעמדם נשלל אין כל עילה חוקית לשהות בישראל וככל שהם נמצאים בשטחה כעת, הרי הם שוהים שלא כדין ויש להרחיקם בהתאם לחוק הכניסה לישראל. לדברי שקד, "בעוד שדברים אלו תקפים לכל שוהה שלא כדין, במקרה הזה קיימת חשיבות רבה במיוחד להרחיקם באופן מידי על מנת להשיג את תכלית ההחלטה ופסק הדין- להרתיע מחבלים פוטנציאליים מביצוע מעשים דומים".
לאחר הודעת שקד, אמר הרצל חג'אג' לערוץ 7 כי זו "החלטה מתבקשת שהייתה אמורה להתבצע מיד לאחר הפיגוע. במשך השנים האחרונות פעלנו כדי להביא לגירוש משפחות המחבלים שתמכו בפיגוע אבל זה לא מספיק יש לנו חבילת הרתעה שכוללת צעדים רבים כדי למנוע את הפיגוע הבא".
