
כשרות צהר התנתה את המשך מתן שירותי השגחה וכשרות לבית עסק בירושלים בהסדרת חוב שהיה לבית העסק למשגיח האחרון שעבר שם מטעם הרבנות המקומית.
הסיפור החל כשלאחר רפורמת הכשרות עבר בית העסק לקבלת כשרות ממשגיחי צהר ורבנות כוכב יאיר. אולם, המשגיח מטעם רבנות ירושלים לא קיבל את משכורתו כראוי.
בצר לו פנה המשגיח ליו"ר ארגון רבני צהר הרב דוד סתיו וסיפר לו את הדבר. הרב סתיו פנה מיד למנכ"ל כשרות צהר שהודיע לבעלי העסק כי צהר לא יוכלו להמשיך לתת כשרות עד אשר יוסדר החוב למשגיח הקודם.
"לצערנו הרב משגיחים פעמים רבות לא מקבלים את שכרם כראוי", אמר הרב סתיו בשיחה עם ערוץ 7. "כי כל צורת ההעסקה של המשגיחים היא לא מוסדרת כראוי וברגע שבעלי עסקים הם אלה שעומדים מול המשגיחים, אז הרבה פעמים הם לא משלמים את שכרם כראוי".
"אחד החששות שאנחנו חששנו ברפורמת הכשרות", הוסיף הרב סתיו, "שבעלי עסקים ינצלו את המעבר מכשרות לכשרות כדי להרוויח את שכרם של משגיחים שאותם הם יעשקו ולא ישלמו את שכרם. הסתבר שצהר נתנה כשרות למסעדה שהמשגיח הקודם של הרבנות טען שהוא לא קיבל את שכרו. למותר לציין שצהר לא היו מודעים לזה, אבל ברגע שפנו אליי הפניתי את הנושא לתשומת ליבו של מנכ"ל כשרות צהר שפעל בנושא הזה מידית".
הרב סתיו סיפר כי לאחר שארגון כשרות צהר שוחח עם בעלי המסעדה הכסף למשגיח הועבר באופן מיידי, אך בטעות העבירו לו סכום גבוה יותר. "העבירו לו כפול משכרו, והמשגיח ביושרו אמר להם שיתקנו את הסכום", אמר. "הוא התברר כאדם הגון וישר, המסעדה התבררה כאנשים הגונים וישרים ואנחנו שמחים מאוד שהצלחנו ערב יום הכיפורים להביא לתשלום של משגיח שמגיע לו ולהביא עוד שלום בין אדם לחברו".
