סג"מ ד' יחד עם אחותו רנה שנרב הי"ד
סג"מ ד' יחד עם אחותו רנה שנרב הי"דצילום: דובר צה"ל

סג"מ ד', שלפני כשלוש שנים נפצע קשה בפיגוע במעיין בבנימין ואיבד את אחותו רנה הי"ד, סיים אתמול (שני) קורס קציני מודיעין וקיבל את דרגת סגן משנה במעמד מרגש.

אחיה של שנרב עבר את קורס הקצינים בבה"ד 1 במצפה רמון ולאחר מכן את ההשלמה החילית בחיל המודיעין בו הוא משרת וכעת שמו ותמונתו אסורים בפרסום על פי נהלי הצנזורה הצבאית.

הוא התגייס לשירות בצה"ל כשנה וחצי לאחר הפיגוע בו נפצע קשה. "רנה נמצאת איתי כל הזמן - במיוחד ברגעים משמעותיים, ואני מרגיש שהיא מלווה אותי ושמחה בשמחתי היום", הוא סיפר ביום גיוסו לצה"ל. "אני מאוד מתרגש. אני מרגיש שהשקעתי המון בשנה האחרונה, בשיקום הפיזי והנפשי, כדי להגיע למקום טוב ונכון עבורי בצבא".

מי שפיקד עליו במהלך ההכשרה לקצונה היה סגן א', ששירת כקצין אמ"ן צעיר בזמן הפיגוע הקשה ומתוקף תפקידו סייע רבות באיסוף מודיעין שהביא לתפיסת המחבלים.

"התלבטתי אם להעביר אותו צוות אבל בסוף החלטתי שזה נכון שיהיה אצלי", הוא אמר בראיון ל'ידיעות אחרונות'. "גם כאמירה פיקודית וגם כסגירת מעגל מאוד מיוחדת. זה המחזור החמישי שלי בתפקיד ויש לי שיעור בכל מחזור שאני מקדיש לזכר רנה".

סג"מ ד' הוסיף: "לפני הקורס שוחחנו והוא שאל אם יש משהו שהוא צריך לדעת. סיפרתי לו וגם אמרתי שתהיה אזכרה במהלך ההשלמה שאצטרך להיות בה. א' אמר לי שהוא שמע על זה ושנדבר על הנושא, וכשהתחיל הקורס הוא סיפר לי הכול. זה מאוד התחבר לי למשהו שחוויתי בשלוש השנים האחרונות, ובצבא במיוחד. כל כך הרבה אנשים קשורים לפיגוע, לאירוע ששינה את חיי ועיצב אותם מחדש. מבחינתי זו עוד חוויה מעצבת חיים. זה היה אירוע אישי ומשפחתי והצבא היה נוכח מסביב, אבל לא חלק מהסיפור. פתאום לפגוש בדרך הכי קרובה שיש את מי שטיפל באירוע ימים ולילות, זה מדהים".