ח"כ מקלב
ח"כ מקלבצילום: ערוץ 7

לאחר מאבקים של הח"כים החרדיים שערערו על תוכניות הבניה העדכניות של קרית גת-מערב, הבוקר הותמ"ל צפוי לקבל הכרעה.

חבר הכנסת אורי מקלב מיוזמי הערעור בותמ"ל לפני כחודש, אמר כי לדיון הבוקר יש חשיבות כפולה הן להצלת המקום עצמו והן לפתרון מצוקת הדיור הכללית בציבור החרדי.

"קרית גת מערב זהו תחילתו של פתרון ואנחנו מצפים מחברי הוועדה הבוקר לשנות את ההחלטה הפוליטית והלא מקצועית ששינתה את המקום מתכנון עבור הציבור החרדי לתכנון כללי ובכך לגזול את כבשת הרש'', אמר מקלב.

עוד הוסיף: "מדובר באלפי יחידות דיור שיכולים להיות פתרון חשוב למצוקת הדיור בציבור החרדי - מוסיף מקלב, אנחנו עשינו מאמץ גדול והופענו בפני הוועדה, הצגנו בפניהם את האמת על ההחלטות הלא מקצועיות שהתקבלו בשנה האחרונה.

"אנחנו מצפים שהתכנון יהיה פתוח עבור כלל הציבורים - הם לא יכולים לקבל החלטה אחרת, זו חובתם של אנשי המקצוע לפסול את ההחלטות הפוליטיות הפוגעות בציבור החרדי".

כזכור, המפלגות החרדיות טוענות כי הממשלה הנוכחית שינתה את ייעוד הבניה במקום מייעוד לאוכלוסיה החרדית לטובת התאמה לצביון האוכלוסיה הכללית.