
בשנים האחרונות נפתחים עוד ועוד מניינים בהם שרים את ההלל בשמחה וברוב עם, כשגולת הכותרת של אותם מניינים הם התפילות ההמוניות הנערכות במקומות הקדושים דוגמת הכותל המערבי ומערת המכפלה.
השנה, לראשונה, מצטרפת חוליה חדשה לשרשרת ההללים במקומות הקדושים, ובסוכות הקרוב מתוכננת תפילה המונית במצפה יוסף, ממש מעל קבר יוסף.
"רצינו מקום קדוש שעדיין לא עושים בו הללים גדולים", משתף היוזם אביהוא בן זהב, "וכמובן שמיד חשבנו על קבר יוסף, אבל בגלל הבעיה הביטחונית בחרנו לקיים את האירוע במצפה יוסף שצופה של שכם וקבר יוסף ונמצא על הר גריזים אחרי היישוב השומרוני.
התפילה, שתתקיים ביום חמישי של חול המועד סוכות, אמנם תכלול נגנים והגברה מקצועיים, אך בן זהב מדגיש כי לא מדובר ב"הלל מוזיקלי". "הקטע המוזיקלי", הוא מסביר, "על אף חשיבותו, פחות חשוב מבחינתי. בראש ובראשונה זו תפילה".
"האמת היא", משתף בן זהב, "שכשהגעתי לישיבת ההסדר בצפת לפני 8 שנים, שם הנוהג הוא שתפילות ההלל נאמרות בליווי כלי נגינה, בריקודים, בחבורה ובשמחה מיוחדת, זה היה נראה לי קצת מוזר וחורג מן הנורמה המקובלת בהלכה. ובאמת עם הזמן בדקתי ושאלתי את רבותי ובראשם הרב שמואל אליהו שליט"א, ונעניתי שכל זמן שהדבר נעשה לשם שמיים- הוא מותר ואף רצוי".
"אבל יותר מהכל, חשתי בעצמי ובסובבים אותי כיצד התפילות הללו ממש פותחות את שערי הלב, הלב שכל כך קשה לו להיפתח לדברים שבקדושה. אני זוכר תפילה אחת מיוחדת שהתקיימה בסוכות שנה שעברה בכותל הדרומי עם הרב אליהו שליט "א, שיצאתי ממנה עם תחושה אמיתית ש'זה הדבר שנראה, נשמע, ומריח הכי קרוב לבית המקדש'.
התחושה הזו היא שדחפה את אביהוא ואשתו תחיה להקים את מיזם "הלל שומרון" לפני חצי שנה, כשעברו מצפת לרמת גלעד שבשומרון ורצו להמשיך להתפלל ככה בראשי חודשים. המיזם הלך ותפס תאוצה, וכאמור עכשיו, לראשונה, הוא מגיע גם למצפה יוסף.
