זהבי חוגג הערב שער נוסף בדרבי
זהבי חוגג הערב שער נוסף בדרביצילום: האתר הרשמי של מכבי ת"א

הצהוב עולה. זו הייתה תוצאה כמעט ידועה מראש, ולא בכדי ניסו אוהדי הפועל תל אביב לגרום לפיצוץ המשחק. בכל זאת, ב-23 המפגשים האחרונים בכל המסגרות, מאז 2014, לא הצליחה הפועל לנצח את היריבה העירונית המרה, מכבי. ניצחון בדרבי כאורחת? את זה הפועל תל אביב לא עשתה מאז נובמבר 2011.

אך גם השלכת מאות אבוקות מסוכנות לכר הדשא וזריקת כדורים שהפריעו לשחקני ההתקפה של מכבי ת"א, לא עזרו לאוהדים האדומים מת"א, כאשר אלה ראו את קבוצתם מפסידה באותה התוצאה לו שופט המשחק ריינשרייבר היה אמיץ מספיק כדי לגרום לפיצוצו כפי שאיים ולגרום להפועל תל אביב להפסד טכני, הפסד שלבסוף היה באותה התוצאה בסיום למעלה מ-90 דקות הערב על כר הדשא, כשמכבי הביסה 0:3 את הפועל.

הפועל, שספגה לפחות שני שערים בכל אחד מחמשת הפסדיה עד כה העונה, הצליחה להחזיק מעמד עד לדקה ה-75, אז אוסקר גלוך הכישרוני פרץ את הסכר.

לא עברו 5 דקות ומי אם לא, ערן זהבי, כבש. מספר 7 בצהוב ששיחק בעבר במדי הפועל תל אביב ומרבה לכבוש במשחקי הדרבי, השתווה עם שערו ה-11 במשחקי הדרבי התל אביבי, לשייע גלזר ז"ל כמלך שערי הדרבי בכל הזמנים, כאשר בעוד לגלזר היו 11 שערים כולם במדי מכבי תל אביב, לזהבי יש 11 - מתוכם שמונה במדי מכבי, כולל שלושער ב-2:3 הדרמטי במרץ 2014, ולפני כן שניים במדי הפועל.

יובאנוביץ' חזר לכבוש עם שער בתוך תוספת הזמן וקבע את תוצאת המשחק המוצדקת. מכבי שוב מביסה את הפועל, שומרת על העיר צהובה משחק 24 ברציפות בכל המסגרות ועולה למקום הראשון בטבלת ליגת העל בכדורגל.

הפועל? היא צריכה לקוות לנס כדי לא לסיים את העונה שוב במקום ממנו יורדים ליגה, אך קודם תקווה שההתאחדות לא תסגור לה את היציעים למשך משחקים רבים.