יהלומים. אילוסטרציה
יהלומים. אילוסטרציהפלאש 90

סיכום חודש ספטמבר שמפרסם הפיקוח על היהלומים במשרד הכלכלה והתעשייה, מצביע על חודש חיובי עם עלייה בשלוש מתוך ארבע קטגוריות הסחר המרכזיות, למעט יצוא יהלומי גלם, בו נרשמה ירידה משמעותית.

בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, היבוא נטו של יהלומי גלם לישראל עמד על סך של כ-1.48 מיליארד דולרים, עלייה של כחצי אחוז לעומת התקופה המקבילה אשתקד - בחודש ספטמבר נרשמה עלייה של כ- 28% לעומת ספטמבר 2021.

יצוא נטו של יהלומי גלם באותה התקופה עמד על סך של כ-1.33 מיליארדי דולרים, ירידה של כאחוז לעומת שלושת הרבעונים הראשונים בשנת 2021 כשבחודש ספטמבר נרשמה ירידה חדה של כ- 48% לעומת ספטמבר אשתקד.

יבוא היהלומים המלוטשים נטו בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה עמד על סך של כ- 2.5 מיליארד דולרים, עלייה של כ-19% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2021 כאשר בחודש ספטמבר נרשמה עלייה של כ-20% לעומת ספטמבר אשתקד ואילו ביצוא היהלומים המלוטשים נטו, שעמד על סך של כ-3.22 מיליארדי דולרים, נרשמה עלייה של כ- 25% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2021 כאשר בחודש ספטמבר 2022 נרשמה עלייה חדה של כ- 112% לעומת ספטמבר אשתקד).

בחודש האחרון עמד יצוא יהלומי הגלם לאיחוד האמירויות על סך של כ-9 מיליוני דולרים, שמהווים כ-9% מיצוא יהלומי הגלם הכללי של ישראל בספטמבר. בחודש זה יובאו מאיחוד האמירויות לישראל יהלומי גלם בסך של כ- 22 מיליוני דולרים, שמהווים כ-20% מסך יהלומי הגלם שיובאו לישראל בספטמבר.

אופיר גור, המפקח על היהלומים במשרד הכלכלה והתעשייה, מציין כי "חודש ספטמבר הוא חודש חיובי בסה"כ, במהלך תקופה תנודתית מאוד בענף היהלומים העולמי בכלל והישראלי בפרט. ניתן לראות את השפעות המלחמה באוקראינה והסנקציות על רוסיה בירידה החדה ביצוא יהלומי גלם שהיינו עדים לה החודש, ומצד שני, שאר הנתונים ובראשם יצוא היהלומים המלוטשים דווקא רשמו עליות. אני מעריך שהחודשים הקרובים ימשיכו את המגמה התנודתית שמאפיינת את הענף בחודשים האחרונים".