
השחקן הסקוטי רובי קולטריין, הידוע כרובאוס האגריד מסדרת "הארי פוטר", נפטר אתמול בגיל 72.
קולטריין לא היה בקו הבריאות במשך השנתיים האחרונות, והוא נפטר בבית החולים הסמוך לביתו שבסקוטלנד. "לעולם לא אכיר מישהו כמו רובי שוב", ספדה לו ג'יי קיי רולינג, שכתבה את סדרת הספרים המצליחה שבסרטיה כיכב קולטריין, "הוא היה כישרון מדהים, חד פעמי, והיה לי מזל גדול להכיר אותו, לעבוד איתו ולצחוק איתו. אני שולחת את אהבתי ואת תנחומיי העמוקים למשפחתו ולילדיו".
"רובי היה אחד האנשים המצחיקים ביותר שפגשתי והוא נהג לגרום לנו לצחוק כל הזמן כילדים על הסט", שיתף דניאל רדקליף, ששיחק לצידו בסרטים בתפקיד הראשי של הארי פוטר, "יש לי זיכרון מסוים שבו הוא שמר על מצב רוחנו ב'אסיר מאזקבאן' (אחד מסרטי הסדרה), כשכולנו התחבאנו מהגשם השוטף במשך שעות בבקתה של האגריד והוא סיפר סיפורים ובדיחות כדי לשמור על המורל".
"אני מרגיש בר מזל מאוד שיצא לי לפגוש ולעבוד איתו ועצוב מאוד שהוא נפטר", הוסיף רדקליף, "הוא היה שחקן מדהים ואיש מקסים".
השחקן טום פלטון ששיחק את דראקו מאלפוי ספד לקולטריין בעמוד האינסטגרם שלו ובדומה לרדקליף שיתף בזכרון מהסט. "אחד מהזכרונות האהובים עליי מצילומי 'הארי פוטר' היה צילומי לילה לסרט הראשון ביער האסור. הייתי בן 12. רובי דאג לכולם סביבו. ללא מאמץ. וגרם להם לצחוק. הוא היה ענק חברותי על המסך אבל אפילו יותר בחיים האמיתיים. אוהב אותך חבר", סיים, "תודה על הכול".
