תקיפה עם מל"ט. אילוסטרציה
תקיפה עם מל"ט. אילוסטרציהצילום: ISTOCK

במערכת הביטחון עוקבים בדריכות אחרי מתקפת המל"טים האיראניים של הרוסים באוקראינה, כך דווח הערב (שני) בחדשות כאן.

על פי הדיווח, ההבנה בישראל היא שבמערכה הבאה בצפון ישוגרו לעברה מל"טים איראניים על ידי חיזבאללה, אנשי משמרות המהפכה ומליציות שיעיות. לפי הערכות, בסוריה ולבנון יש עשרות מל"טים איראניים. זאת גם הסיבה שבשנים האחרונות ישראל עיבתה את מערך ההתראה שלה בצפון הארץ, ושיפרה באופן משמעותי את מערך ההגנה הרב שכבתי כיפת ברזל, חץ, ושרביט קסמים.

ישראל וארה"ב הן בין המדינות המערביות היחידות שכבר צברו ניסיון מבצעי בהתמודדות עם מל"טים איראניים, כשאלו שוגרו לביצוע תקיפות בישראל ונגד יעדים אמריקניים במזרח התיכון.

מאז חתימת הסכמי אברהם, ישראל ומדינות ערביות מתונות באזור, בהובלת פיקוד מרכז של ארצות הברית, חולקות מידע על המל"טים האיראניים. סביר להניח שמידע שהגיע מישראל הועבר לאוקראינה כדי לסייע לה ביירוט המל"טים, שמהווים את האיום החדש של הרוסים על האוקראינים.