שתיים מנשות האברכים בישיבת חומש, תהילה כץ ואורה יסכה שילה, שוחחו באולפן ערוץ 7 בדרך לחומש עם אושיית הרשת נטלי דדון על ההתמודדות היומיומית עם המגורים באזור והרצון להגיע ליישוב שפונה בגירוש.

תהילה כץ אמרה כי "כשאנחנו מסתכלות על 16 השנים מאז הגירוש, רואים התקדמות עצומה ביחס לחומש, מצד הציבור, אבל נותר הקושי היומיומי להגיע למקום. אם אני רוצה לעלות לישיבה, אין לי שום רשות. לפעמים גם לאברכים ולבחורים עושים בעיות לעלות".

לדבריה, "לצד זאת אנחנו מרגישים שאין כאן הרתעה. אין לדעת במה ניתקל בדרך. החשש הזה הוא לא החוויה שאנחנו רוצים שתהיה השיגרה שלנו. אנחנו רוצות להיות בטוחות כאן בכביש כמו שבטוחים בכבישים בהרצליה. לצבא שלנו יש את כל הכוח לעשות זאת, הוא רק זקוק להנחייה".

אורה יסכה שילה מוסיפה, "היתה התקדמות משמעותית אבל בשנה האחרונה פשוט קשה להגיע לחומש. פעם היינו לוקחים את הרכב ועולים אבל היום זה אחרת לגמרי. זה החל בזריקות אבנים לעבר הבחורים, עבר לבקבוקי תבערה ונמשך בירי. הזהרנו וצעקנו שאיש לא יתעורר עד שמישהו ימות. כששמענו שיהודה הי"ד נרצח זה זעזע אותנו מאוד. הקושי הפך יומיומי".

ערוץ 7 עורך היום יום שידורים מיוחד סביב סוגיית חידוש ההתיישבות בצפון השומרון וחומש, וסביב הדרישה לקידום ביטול חוק ההתנתקות. במסגרת יום השידורים הוקם אולפן מיוחד בדרך לחומש, ולאורך כל היום יתקיימו במקום ראיונות ושידורים.

יום השידורים מתקיים בשיתוף ישיבת חומש ומועצה אזורית שומרון