דיון סוער נערך הערב (רביעי) בועדת החוץ והביטחון של הכנסת סביב הסכם הגבול הימי עם לבנון.
הדיון עלה לטונים גבוהים במהירות כשהאופוזיציה תוקפת את ההסכם ובקואליציה טוענים שמדובר בניסיון מיותר לעכב את הדיון.
באחד העימותים אמר יור הועדה ח"כ רם בן ברק: "יש גורמים שמעוניניים בתקרית בצפון". ח"כ יריב לוין דרש שיחזור בו וח"כ שמחה רוטמן תהה: "אתה מאשים אותנו ברצון במלחמה בצפון?".
עימות נוסף התעורר בעקבות דבריו של נציג צה"ל שאמר כי אחד מהשיקולים סביב מההסכם היה הימנעות מהסלמה ביטחונית. באופוזיציה תקפו וטענו כי מדובר ב"כניעה לטרור".
מנכ"ל משרד החוץ, אלון אושפיז, אמר בדיון כי "ההסכם מפוקד באו"ם ויש לו מעמד בינלאומי וארה"ב חלק מהמנגנון הזה. לסימון גבול יש ערך ולהסכם יש הכרה איזורית וזה תקדים. סימון גבול הוא הישג מדיני ביד חוץ מהישג הכלכלי והביטחוני".
ח"כ יואב קיש אמר בתגובה: "גם בהשקפת עולמי יש חשיבות לקו גבול אבל ברגע שויתרנו על כל דרישותינו ויש לנו סיכסוכים במקומות אחרים מבחינתי זו כניעה".
