ד"ר ציפי ריין
ד"ר ציפי רייןצילום: באדיבות המצולמת

מכון ריין לזוגיות משפחה והורות פותח בימים הקרובים שנת לימודים חדשה ובה גם כמה חידושים עליהם שוחחנו עם ד"ר ציפי ריין שהקימה ומנהלת את המכון.

ד"ר ריין מספרת על ההתרגשות לקראת פתיחתה של עוד שנת לימודים בעוד כשבוע וחצי, ובמהלך שנת הלימודים יתקיימו קורסים לייעוץ זוגי והדרכה, תכנית להנחיית מיניות ועוד. באחד הקורסים, היא מציינת נותר עוד מקום אחרון למעוניינות להירשם.

על קורס הנחיית ההורים הייחודי שהיא מובילה מספרת ד"ר ריין כי בניגוד למכונים השונים המתמקדים בשיטה מסוימת ומנסים להכפיף את ההורים למסגרת השיטה המובילה, הרי ששיטת האיזונים אותה היא פיתחה ואותה לומדות משתתפות הקורס, כוללת היכרות עם השיטות השונות ומציאת האיזונים ביניהם באופן המותאם לכל משפחה ולכל סוג של הורות.

מעוניינים להעשיר את עולמכן האישי? לפרטים על קורס לחצו כאן

"קורסים להנחיית הורים קיימים בגלל שיש שינוי בעולם. בעבר היה כלי של ענישה באמצעות מכות וילדים התיישרו. ברוך ה' הכלי הזה איננו ואנחנו מתקדמים בהורות שלנו ומייצרים הובלה הורית באופן מדויק ונכון ללא הכאה וענישה שכזו. השינוי הנוסף הוא השינוי שחל בעולם ממצב שבו הילדים למען ההורים ולמען פרנסת הבית, למצב שבו היום ההורות היא למען הילדים".

ההבדלים הללו, אומרת ריין, מחייבים היערכות מחודשת של הורות ומבנה המשפחה, ומשום כך נוצרו ופותחו קורסים להורות.

בדבריה מציינת ריין גם את הצורך בלימוד ייעוץ זוגי, תחום שכמו הורות אין לו ספר מתכונים והוראות המלמד מהי השיטה לעשות זאת נכון וטוב. הקורסים מחזקים בראש ובראשונה את היכולת האישית של הלומדות בתחום זה של זוגיות, ומכאן והלאה הידע עובר לעוד ועוד מעגלים שמסתייעים בו.

עוד הזכרנו בשיחה עם ד"ר ריין את סוגיית הפער בין לימוד זוגיות בחברה הדתית ללימוד מקביל בחברה שאינה שומרת מצוות, ולדבריה הפער בהחלט קיים ומקורו הוא אכן אותו חיבור בין קודש ו"יש משהו מאוד מיוחד כשכל הנושאים הללו מחוברים לקודש וליהדות".

לשאלתנו אם אכן מדובר בחיבור טבעי לקודש או שמא מדובר בחיבור מעט מאולץ וכפוי, אומרת ריין כי למעשה "כל שיטות הזוגיות הנלמדות עולות על משהו שהיהדות הבינה עוד הרבה קודם וניסתה להדריך אותנו הרבה קודם ועכשיו מקבלים חותמת מחקרית ומקצועית".

בנוסף לקורסים שמציע המכון פותחת ד"ר ריין בסדרת הרצאות חודשיות חינמיות לציבור הרחב וזאת כתרומה לחברה לאחר אירוע אישי שעברה ועליו היא מספרת:

"לפני כשמונה חודשים התאשפזתי כשכלל המערכות בגוף קרסו אצלי והייתי בסכנת חיים. הייתי במצב חלש והתלבש עליי חיידק אלים, אבל הקב"ה שמר עליי והציל אותי ואני בריאה שלמה ומתפקדת. מאז הייתי עסוקה בשאלה איך להחזיר את השפע שקיבלתי מהקב"ה והתחלתי בקבוצת ווטסאפ שפתחתי ובה העברתי מסרים על זוגיות הורות ומשפחה כדי לתת כוחות לנשים וזוגות. בכל יום שישי שלחתי לימוד זוגי על פרשת השבוע, אבל הרגשתי שאני רוצה עוד ופתחתי במיזם הרצאות לאורך השנה. בכל סביבות ג' בחודש תחת הכותרת 'גדלות בתשפ"ג' מרצים יחד איתי מעבירים הרצאות וידע לזוגות ולנשים כדי לחזק את הכוחות בתוך המשפחה".

כעת קוראת ד"ר ריין לציבור הרחב, זוגות ונשים, להצטרף להרצאות שיועברו בזום. זאת לבד, כמובן, מהמקומות שעוד נותרו להשתלבות בקורסי המכון לקראת שנת הלימודים העומדת להיפתח.

מעוניינים להעשיר את עולמכן האישי? לפרטים על קורס לחצו כאן

קרוס הנחיית הורים
צילום: ללא

גשם של שפע
צילום: ללא