לוחמי מג"ב הגיעו הערב (מוצאי שבת) לביתו של המחבל בן ה-16 מוחמד רג'ב אבו קטאיש בענאתה שבמזרח העיר ירושלים ועצרו את אביו ואחיו לחקירה.
בדרכם למשפחת המחבל התפתחו התפרעויות והפרות סדר נרחבות באזור, והתושבים השליכו לעברם מטעני חבלה. שלושה לוחמי נפצעו באורח קל.
מפקד גדוד אדומים בעוטף ירושלים, סנ"צ שי אוסטולוש, אמר כי "במהלך הערב, פעלנו למעצר קרובי משפחתו של המחבל שביצע את הפיגוע היום. תוך טיפול בהפרות סדר עצרנו את שני החשודים. נמשיך לפעול בנחישות נגד הטרור למען ביטחון אזרחי מדינת ישראל".
מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן, שוחח עם שלושת הלוחמים שנפצעו מהשלכת מטען, "הפעילות שביצעתם הערב, תורמת באופן ישיר לביטחון אזרחי מדינת ישראל. לצד ההפרות סדר שהתפתחו במרחב שבו פעלתם, ביצעתם את הפעילות במקצועיות ראויה לציון. נמשיך לפעול בנחישות נגד הטרור. יישר כוח ורפואה שלמה".
הפיגוע בירושלים אירע בסביבות השעה 16:10, אז התקבל הדיווח על הדקירה במוקד מד"א. המחבל בן ה-16 דקר בגינה ציבורית בגבעת המבתר צעיר בשנות ה-20 לחייו מבני ברק ופצע אותו באורח קשה.
המחבל נמלט לאחר הפיגוע אך נלכד בתוך פחות משעה. הוא נורה על ידי שוטר לאחר שהתפרץ לתוך מגרש כדורגל ליד המטה הארצי של המשטרה. מצבו של המחבל מוגדר קשה.
השוטר שנטרל את המחבל סיפר, "לאחר שהתקבל הדיווח הגברתי את הסריקות באזור, וזיהיתי את החשוד על פי תיאור הלבוש שניתן. צעקתי לו שיעצור, הוא סירב והתקדם אליי, יריתי בו ואחרי זה הוא התחיל לרוץ עם החפץ החד ביד. קפצתי מעל חומה והתחלתי מרדף רגלי. הוא התחבא מאחורי פח וכשהגעתי לסמטה הוא חזר לכיוון שלי על מנת לתקוף, יריתי כדור אחד כדי לנטרל אותו", אמר.
מפקד המחוז דורון תורג'מן, ששמע מהשוטר את השתלשלות האירועים, שיבח אותו: "עבדת מדויק בזירה מלאת ילדים. ידעת לבודד את המפגע מכל הזירה הזאת, ולתת כדור אחד כי זה הספיק. ישר כוח ענק". תורג'מן הוסיף כי "השוטר שנטרל הערב את המחבל הפגין ערנות, נחישות, חתירה למגע, אומץ לב ותושייה רבה. הירי המדויק ותפקודו המקצועי הוביל לנטרול המחבל ומנע פגיעה בחפים מפשע שהיוו בסביבתו. כך מצופה מכל שוטר במחוז ירושלים ובמשטרת ישראל".