מפיק הסרטים החרדי יהודה גרובייס מגלה באחרונה כי גם במגזר הציוני דתי יש לו קהילת צופים אדוקה. על כך ועל המעיין הפורה שלו בהפקת סרטים הוא מספר בעמדת השידור של ערוץ 7 בוועידת 'בשבע' וערוץ 7.

"זה שגם בציבור הדתי רואים את הסרטים היה עבורי הפתעה גדולה ומשמחת שנודע לי עליה בשנות הקורונה", הוא אומר וכשהוא נשאל על ה"בצורת" היחסית שלו בהפקת סרטים, הוא מספר כי עש לפני עשור הוציא במרוצת 15 שנה 105 סרטים שיצאו בקצב גבוה מאוד והפרנסה הייתה אז ממכירת קלטות וידאו ובהמשך דיסקים. "מעידן האינטרנט זה הפך לפחות כלכלי. בכל מדינת ישראל חיים על מודל של טלוויזיה וקרנות ואצלנו זה לא קיים".

אך כעת הוא בשלבי יצירה של הפקת ענק. "הוצאתי סרט בהפקה עצמית בהוצאה של למעלה ממיליון שקל. צילמתי בפולין עם שחקנים. נגמר לי הכסף ולכן עצרתי בשלב העריכה כדי לקחת נשימה ולחפש קרנות או פילנטרופ". עד אז הוא נשאר מעט בהמתנה.

על יחסן של קרנות הקולנוע להפקות חרדיות הוא מספר כיצד המדינה הבינה לא ניתן להפיק סרטים ללא כסף ציבורי "כי אין מספיק דוברי עברית שיצרכו את היצירה וכלן מחלקים מאה מיליון שקלין בשנה ליוצרים. אבל במך 25 שנה יצאו 1500 סרטים לציבור החרדי שהוא 12 אחוז מהאוכלוסיה ועד היום הגיע 0 אחוז לקולנוע החרדי. אם זו לא אפליה אז מהי אפליה?", הוא שואל. "למעלה ממיליארד וחצי שקלים חולקו ולא נמצא סרט חרדי אחד? הוקמו קרנות ייעודיות וגם שם כלום... זה מטורף".

גרובייס מספר כי כבר הגיש שלוש פעמים את סרטו האחרון לקרנות ושוב ושוב נדחה. "ניסיתי להגיש תיקונים לחוק הקולנוע וגם שם נכשלתי ואני לא תולה תקוות גם אם תוחלף הממשלה. ניסיתי לפנות לשר התרבות חילי טרופר והייתה אפס היענות. גם מירי רגב שנגעה בגבינה של מדינת תל אביב ועשתה שינויים, זה היה רק שינויים לרעה כי כשהכול אנונימי גם את העשרת אלפים או ארבעים אלף שקלים שפעם זרקו לי, גם אותם אני לא מקבל".

הלקטורים שקובעים מי יקבל תקציב על בסיס התסריט הם אנשים ידועים ומוכרים, אומר גרובייס המעיר כי הוא מבין אותם, כי כאשר מגיעים אליהם שלושה סרטים, אחד על הבעל שם טוב, אחד על להט"ב ואחד על הפלשתינאים ברור למה הם קרובים וברור מה הסיכוי לקבל תקצוב לסרט על הבעל שם טוב. "אני צריך להיות כל כך טוב מהם ולקלוע לטעמם... אני בנחיתות מובנית במצב הקיים", הוא אומר וקורא להקים קרן ייעודית ליצירה חרדית כפי הקימה מירי רגב בשומרון. "שם לפחות אני מתמודד עם מי שהלב שלהם נמצא באותו מקום. בקרן רבינוביץ' אין לי שום סיכוי להיבחר".