מארק רוטה
מארק רוטהצילום: רויטרס

שבוע וחצי לפני הבחירות שני ראשי ממשלות מאירופה יבקרו בישראל.

ראש ממשלת הולנד מארק רוטה יגיע מחר לביקור בן יומיים שנועד לחיזוק יחסי המדינות, בדגש על הגברת שיתוף הפעולה הכלכלי בנושאי אנרגיה, טכנולוגיות מים, חקלאות וביטחון מזון.

במסגרת הביקור הוא ייפגש עם ראש הממשלה יאיר לפיד, שר הביטחון בני גנץ, יו"ר האופוזיציה בנימין נתניהו והנשיא יצחק הרצוג.

במהלך ביקורו על ידי שגריר ישראל בהולנד, מודי אפריים.

היום (ראשון) החל את ביקורו ראש ממשלת אלבניה אדי ראמה. הוא ייפגש עם לפיד, הרצוג, יו"ר הכנסת מיקי לוי ושר האוצר אביגדור ליברמן.

ראמה הגיע לישראל מלווה בשגרירת ישראל באלבניה, גלית פלג, ובראש משלחת המונה את שרת האוצר, השרה לענייני צעירים, סגן שרת החקלאות, ראש מערך סייבר, היועצת לבטחון לאומי וראש מערך ההסברה האלבנים.

הביקור מגיע על רקע החלטת ראש הממשלה האלבני על ניתוק היחסים הדיפלומטים עם טהרן וסילוק המשלחת האיראנית מטירנה, כתגובה למתקפת סייבר איראנית על מערך השירותים האזרחי של ממשלת אלבניה ביולי האחרון.