תינוק
תינוקצילום: ISTOCK

בית המשפט לענייני משפחה בעיר פרסם היום (שני) את תוצאת הבדיקה הגנטית שנעשתה לעוברית ולפיה בני הזוג שטענו לקשר גנטי - אינם ההורים שלה.

השופטת חני שירה, שזימנה את הצדדים למסירת תוצאות הבדיקה, כתבה בהחלטתה: "זימנתי את באי כוחם של הצדדים לאולמי באופן דחוף, לאור העובדה שהתקבלה חוות הדעת של מנהל היחידה לסיווג רקמות מבית החולים שיבא, ד"ר רון לבנטל, וממנה עולה שהבדיקות שהתבצעו שללו את אפשרות האימהות והאבהות הגנטית של המשיבים 3 ו-4 ביחס לעוברית שנושאת המשיבה 1".

אתמול דחה בית המשפט המחוזי בלוד בקשה של האישה ההרה לעכב את פרסום התוצאה במשך עשרה ימים וקבע כי ניתן לפרסם את תוצאת הבדיקה היום החל משעה 13:00.

ההורים שטענו כי הם הוריה הגנטיים של העוברית הגישו מוקדם יותר בקשה למנות את משרד הרווחה כאפוטרופוס של התינוקת לאחר לידתה, כדי למנוע מהיולדת לרשום אותה כבתה.

בחודש שעבר נחשף כי בבדיקה שנערכה לאישה בהיריון שעברה הפריה חוץ גופית בבית החולים אסותא, התגלה שהיא נושאת עובר שלא תואם לה ולבן זוגה מבחינה גנטית. בבית החולים אסותא בראשון לציון דיווחו על האירוע החריג וביצעו מיפוי של הזוגות שטופלו במרפאה בה בוצעה ההפריה, כדי לבדוק למי שייך העובר.

עורכי הדין דורי כספי , שירה פרידן ושמואל מורן הגיבו בשם בני הזוג שנקבע כי אינם ההורים הגנטיים: "אנו מודים לבית המשפט שעשה כל מאמץ לברר את שאלת הזיהוי הגנטי מהר ככל האפשר, למרות הקשיים שהוערמו בדרך. אסותא ומשרד הבריאות הצביעו עלינו כזוג שהוא קרוב לוודאי ההורים הגנטים. אנחנו ביקשנו אך את חסד הידיעה. עתה, כשהתקבלה התוצאה, אנו מעבדים את המידע החדש, חשים הקלה ומייחלים לשוב לשגרת חיינו. אנו מאחלים בריאות לעוברה וליולדת, ומקווים להתרת ספקות עבור מטופלות אחרות".

באסותא הגיבו: "מרגע היוודע דבר האירוע החריג פעלה אסותא עם מיטב המומחים בנושא ה-IVF באופן מיידי, על מנת לאתר בסבירות גבוהה את הורי העובר. הבדיקה מעידה שאין מדובר באם הביולוגית, כפי שהעלה המיפוי הראשוני. צוות של מומחים בכירים יושבים בשעות הקרובות כדי ללמוד את משמעות התוצאות ואסותא תנקוט פעולות נדרשות בהתאם".