
נשיא המדינה יצחק הרצוג קיים היום (שלישי) פגישה עם מזכיר המדינה של ארה"ב אנתוני בלינקן.
בפתח המפגש אמר הרצוג, "יש לנו הרבה נושאים לדון בהם. היחסים בין מדינותנו חזקים כתמיד, ואני רוצה להודות לממשל שלכם על תמיכתו הייחודית ולהודות בנוסף לנשיא ביידן, אותו אני מקווה לראות מחר. נשיא מדינתכם הוא ידיד גדול של מדינת ישראל ואביע בפניו את תודתי העמוקה".
הוא הוסיף, "אני רוצה להודות לממשל, לך ולצוות שלך על הסיוע בקידום הסכם הגבול הימי בין ישראל ללבנון. אני רוצה להודות לך על התמיכה בישראל בפורומים בין-לאומיים. אנחנו נמשיך לדון אתה ואני, בנוסף לשיחות שלי עם הממשל על האתגרים שאיראן מציבה לנו, ולכל האנושות. הלב שלנו יוצא לנשות איראן, שמדוכאות, נתקפות, יום וליל. אני אציג את העובדות על השימוש בנשק איראני כלפי אזרחים חפים מפשע באוקראינה".
"בפגישתנו נדון בשילוב ישראל באזור. תמיכתך בקידום הסכמי אברהם, כמו גם בפוטנציאל האזורי של ישראל. ולבסוף, נדון באתגרים שונים ששנינו מתמודדים איתם בזירה הבינלאומית, בנוגע לדה-לגיטימציה של ישראל ובדברים נוספים. תודה רבה על חברותך", סיכם.
המזכיר בלינקן ענה: "אנחנו שמחים לארח אותך. אני מעריך מאוד את האירוח שלך בביקורי בישראל והנשיא ביידן מעריך גם הוא את האירוח שלכם בביקורו. נפלא להיות איתך כאן. הביקור שלך מהווה סמל חזק לשותפות הנצחית של ישראל וארצות הברית, שותפות שכפי שציינת וכמו שאתה יודע, הנשיא ביידן היה מחויב אליה מימיו הראשונים בשירותו הציבורי".
לדבריו, "פעלנו בצורה טובה וחשובה במהלך השנים האחרונות כולל העובדה שהתייחסת אליה זה עתה, ההסכם בין לבנון לישראל העוסק בגבול הימי, דבר היכול להוביל להטבות כלכליות לישראל וללבנון כאחד במשאבים הטמונים תחת הים, אבל גם כדרך להפוך דווקא את השלום והיציבות למאפיין קבוע של היחסים ולא של העימותים".
"העבודה שאנו עושים כדי לנסות ולהעמיק את הסכמי אברהם, חשובה ועוצמתית. אנו מחויבים לעשות זאת. הייתה לי חוויה נהדרת בפסגת הנגב. אנחנו נמשיך במאמצים האלו. וכמובן כפי שאמרת, אנו עומדים יחדיו נגד הסכנות, הפעולות מערערות היציבות והטרור שאיראן נוקטת באזור, וכפי שציינת, הרבה מעבר לכך", הוסיף.
הוא התייחס למלחמה הרוסית באוקראינה וציין כי "אספקת הכטבמי"ם מאיראן לרוסיה על מנת לאפשר את המשך התוקפנות נגד אוקראינה והעם האוקראיני מביאה לתוצאות מחרידות בשטח אוקראינה וזה דבר שאנחנו נחושים להתנגד לו גם כאשר אנו ממשיכים לפעול נגד פעולות אחרות שאיראן נוקטת בהן קרוב יותר לבית".
"כמובן שיש לנו נושאים אחרים לדבר עליהם, כולל הדאגה שאנו חשים כלפי האלימות אשר מתרחשת ביהודה ושומרון ואנו מפצירים בכולם לנקוט בצעדים ההכרחיים כדי למגר את האלימות ולהמנע מפעולות אחרות העלולות לגרום להסתה", דברי בלינקן.
