
שר האוצר, אביגדור ליברמן, הציע בוועידת ישראל לעסקים של גלובס להקשות על הדחת ראש ממשלה מכהן.
בשיחה עם עורכת גלובס, נעמה סיקולר, קרא ליברמן להחיל "נוהל יו"ר כנסת" על תפקיד ראש הממשלה. "למי שלא מכיר את הנוהל, הכוונה שנבחרים לתפקיד ברוב של 61 חברי כנסת, אבל כדי להדיחו צריך רוב מיוחד של 90 קולות. צריך לתת את זה לפחות לשנתיים הראשונות בתפקיד. זה חשוב כדי להבטיח את היציבות ולאפשר להתניע תהליכים כלכליים", הוא הסביר.
"יכול להיות שאני אדם רע, רוסי עם זקן שגר בהתנחלות. אבל כל הסביבה של ביבי, מניר חפץ וארי הרו, כולל בנט ושקד, אין אחד שנשאר עם ביבי. למה? כי את ביבי לא מעניין אותו אף אחד, אין לו חברים. הוא לא יודע מה זה נאמנות, רק אינטרסים. אני מלווה אותו משנת 1988. מכל החברים שהיו בדרך אף אחד לא נשאר איתו".
בהתייחסות למצב הכלכלי אמר שר האוצר: "אל תאמינו לפוליטיקאי לפני בחירות, אפילו לא לאביגדור ליברמן. במקום שאני אדבר, עיתון הוושינגטון פוסט פרסם לאחרונה שיר הלל לכלכלת ישראל. אנחנו נמצאים במצב הכי טוב בעולם, אם אני מסתכל על ההערכות של קרן המטבע וסוכנויות הדירוג. נכון, אנו בעיצומו של משבר ויש אינפלציה של 4.6%. אבל היא נמוכה בהרבה לעומת מעצמות בעולם כמו ארה"ב ומדינות אירופה".