
סקר שערך מכון "פנאלס פוליטיקס" עבור העיתון "מעריב־סופהשבוע" מעלה כי רגע לפני הבחירות ביום שלישי הבא מגיע גוש הימין ל-60 מנדטים, אך עדיין לא מצליח להשיג את הרוב להרכבת הממשלה.
על פי הנתונים לו הבחירות היו מתקיימות היום מפלגת הליכוד היתה זוכה ב-31 מושבים, יש עתיד ב-25, מפלגת הציונות הדתית ב-14 ומהמחנה הממלכתי ב-12.
ש"ס מקבלת 9 מנדטים, יהדות התורה 6, ישראל ביתנו 6, מרצ 5 מפלגת העבודה 4, חד"ש-תע"ל 4 ורע"מ 4.
בין המפלגות שנמצאות מתחת לאחוז החסימה: הבית היהודי מתחזקת מעט ל-2.1%, בל"ד עם 1.8%, המפלגה הכלכלית 1.2%, חופש כלכלי 0.7% וצעירים בוערים עם 0.3%.
עוד עולה מהסקר כי בציבור הערבי רק 47% בטוחים שיבואו להצביע, מה שעלול להשאיר יותר ממפלגה ערבית אחת מתחת לאחוז החסימה.
מסקר אחר, שאותו ערך נשיא קבוצת גיאוקרטוגרפיה פרופ' אבי דגני, 51% מהציבור סבורים שבנימין נתניהו יצטרך להתפטר מראשות הליכוד אם גם הפעם לא יצליח להשיג 61 מנדטים לגוש. זאת לעומת 34% הסבורים כי עליו להישאר.
אתמול פורסמו שלושה סקרים שמראים כי גוש הימין נמצא על סף השגת הרוב. סקר שערך הסוקר דודי חסיד עבור חדשות כאן 11 העלה כי גוש הימין משיג 60 מנדטים ומתקרב למנדט ה-61. בנוסף, מפלגת הציונות הדתית מתחזקת על חשבון מפלגות אחרות בגוש.
על פי הנתונים הליכוד מקבל 31 מנדטים, יש עתיד 24, מפלגת הציונות הדתית 14 והמחנה הממלכתי 11.
ש"ס זוכה ב-8 מושבים, יהדות התורה ב-7, ישראל ביתנו ב-6, מפלגת העבודה ב-6, מרצ ב-5, חד"ש-תע"ל ב-4 ורע"מ ב-4.
בין המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה: בל"ד מקבלת 2.2%, הבית היהודי 2.0%, המפלגה הכלכלית 1.4% וצעירים בוערים עם 1.3%.
בסקר שערך מכון דיירקט פולס עבור ערוץ 14 תמונת המצב היא כי גוש הימין מצליח להשיג רוב של 62 מנדטים להרכבת הממשלה הבאה.
על פי הנתונים, הליכוד מקבל 34 מושבים, יש עתיד 23, המחנה הממלכתי 13 ומפלגת הציונות הדתית 12.
ש"ס זוכה ב-9 מנדטים, יהדות התורה ב-7, ישראל ביתנו ב-6, מפלגת העבודה ב-4, מרצ ב-4, חד"ש-תע"ל ב-4 ורע"מ ב-4.
בין המפלגות שאינן עוברות את אחוז החסימה: בל"ד מקבלת 2.1%, הבית היהודי 1.9%, חופש כלכלי 0.6%, המפלגה הכלכלית 0.5%, צעירים בוערים 0.5% וישראל חופשית עם 0.1%.
לפני כן פורסם גם סקר שערך מכון 'מאגר מוחות' עבור העיתון "ישראל היום", שהצביע על רוב לגוש הימין - דווקא במצב בו מפלגת הליכוד נחלשת מעט ומפלגת הציונות הדתית-עוצמה יהודית מגיעה לשיא של כל הסקרים.
מהנתונים עלה כי לו היו הבחירות נערכות כיום היה הליכוד זוכה ב-30 מנדטים, יש עתיד ב-25 ומפלגת הציונות הדתית-עוצמה יהודית ב-15.
מפלגת המחנה הממלכתי מקבלת 11 מנדטים, ש"ס 9, יהדות התורה 7, מפלגת העבודה 6, ישראל ביתנו 5, מרצ 4, חד"ש-תע"ל 4 ורע"ם 4.
בין המפלגות שלא עוברות את אחוז החסימה זוכה הבית היהודי ב-1.2% ובל"ד ב-1%.
כאמור, גוש הימין זוכה ב-61 מנדטים, גוש השמאל-מרכז ב-55 ללא חד"ש-תע"ל.
בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה חושבים 49% מהנשאלים שבנימין נתניהו הוא המתאים ביותר מול 36% שתומכים ביאיר לפיד.
68% מהנשאלים הצהירו כי יבואו להצביע בבחירות הקרובות, במגזר הערבי מדובר בכ-40%.
