
ראש המועצה האזורית שומרון יוסי דגן תקף היום (שישי) בחריפות את דובר צה"ל תא''ל רן כוכב שהוציא באיחור ניכר הודעת גינוי מרוככת שכינתה את פעילי השמאל הקיצוני שתקפו חיילים "אזרחים ישראלים".
זאת, בזמן שבהודעות דוברות על אירועים ביו"ש גם כאשר נתלה שלט כנגד קצינים בהתיישבות מקפיד דובר צה''ל לכנות את תולי השלטים "מתיישבים" זאת לפני שידועה זהותם, תוך הכללת חצי מיליון בני אדם.
בשומרון אומרים כי הודעת הגינוי של דובר צה"ל היום נגד פעילי השמאל הקיצוני שתקפו חיילים בהר חברון הופיעה רק לאחר ביקורת חריפה שהושמעה על-ידי פרשן חדשות 12 עמית סגל ועמותת "תורת לחימה" בראשות אביעד גדות.

"דובר צה"ל מתנהל כפוליטיקאי בארגון שמאל, מפלג את העם ומכניס את הרמטכ"ל שוב ושוב לבורות פוליטיים'', אמר דגן. ''הגינוי שהוציא - רק אחרי שעמית סגל ו'תורת לחימה' צייצו נגדו - הוא מאוחר מידי ומעט מידי: בעוד שבהודעות נגד מעשים מצד פעילי ימין או תושבי יו"ש דובר צה"ל טורח לפרט שמדובר במתיישבים - כשפעילי שמאל קיצוני תוקפים חיילים באבנים ומסכנים את חייהם, דובר צה"ל שותק או שמוציא הודעה באיחור ובה הוא מגדיר את המתפרעים 'ישראלים', ללא שיוך. דובר צה"ל פועל באופן שיטתי כנגד ההתיישבות ביהודה ושומרון וערכיה, פועל להרחקה תדמיתית של צה"ל מאוכלוסייה של חצי מיליון אזרחי ישראל ומתנהל כדובר פוליטי.
''ההתנהלות הזו פוגעת באמון הציבור בצה"ל'', הוסיף דגן. ''אני דורש מהרמטכ"ל לעשות בדק בית עמוק ביחידת דובר צה"ל. ההתיישבות ביהודה ושומרון לא תהיה שק החבטות של אף אחד".

ראש מועצת שומרון הציג השוואה בין שני הודעות שיצאו בשבועיים האחרונים. האחת מתייחסת לאירוע שהתרחש במהלך חול המועד סוכות בה מספר אזרחים ישראלים תקפו חיילים סמוך לצומת תפוח, ובה מצויין השם ''מתיישבים'', וההודעה השניה כנגד פעילי שמאל קיצוני שתקפו היום בדרום הר חברון חייל צה"ל שם מכונים התוקפים "אזרחים ישראלים".
