קצין הביטחון של היישוב היהודי בחברון, יוני בלייכברד, נפצע קל בפיגוע הירי סמוך לקריית ארבע אמש בזמן שקפץ לנטרל את המחבל.
בראיון לכאן ב' שיחזר בלייכברד את המאבק במחבל. "30 מטרים מהמכולת ראיתי את המחבל, הוא הסתובב והחל לירות. את מירב הפגיעות ספג המנוע. הרגשתי שאני נפגע ודיווחתי בקשר למח"ט. יצאתי וניהלנו קרב יריות".
על הקצין בחופשה מגולני שהצטרף אליו סיפר כי "הוא עלה לרכב שלי, אמר לי איפה האירוע ונסענו יחד. הוא פרק כשהוא יחף ועל האזרחי והסתער על המחבל".
לדברי קצין הביטחון, מי שפגע במחבל הוא הרבש"ץ שהגיע עם המכונית. "היה מעט בלבול כשדווח שאין אירוע ירי בגבעת האבות. לא ידעתי למה אנחנו נכנסים, אחרת הייתי מתמגן", הוסיף.
בפיגוע נרצח רונן חנניה הי"ד. המחבל פתח באש מרכבו לעבר חנניה ובנו סמוך ליישוב קריית ארבע. בנו של חנניה, דניאל, שנפצע קל בפיגוע, ביקש מהציבור לבוא להלוויית אביו. האב, היה אמור לחגוג 50 השבוע. הוא הותיר אחריו אמא, אח גדול ושלושה אחים קטנים. הוא עבר להתגורר בקריית ארבע לפני כמה שנים עם אשתו ובנו דניאל.
ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בפיגוע, בהם עופר אוחנה, מתנדב הצלה ללא גבולות שנפצע קשה מירי בידו ובבטנו. בבית החולים עדכנו כי אוחנה במצב יציב ואין סכנה מיידית לחייו. שאר הפצועים, במצב קל, שוחררו לביתם.
בתחקיר צה"ל התברר כי הפיגוע נעשה בשני שלבים. בשלב הראשון, המחבל הגיע עם רכבו למכולת של פלסטיני בציר שבין קריית ארבע-חברון. הוא חנה במקום, וירה מתוך הרכב עם רובה M16 מהמושב האחורי, לעבר האב ובנו שישבו ברכב. דניאל ברח למכולת ומשם דיווח על הפיגוע.
לאחר מכן, המחבל הניע את הרכב, יצא מהמקום, חנה בכפר הפלסטיני אחרי החסם וחזר רגלית למקום כעבור 8 דקות. אנשי ביטחון וחובש הצלה ללא גבולות עופר אוחנה הגיע לרכב לטפל בפצועים, ואז המחבל פתח לעברם באש ופצע אותם וגם פלסטיני עובר אורח.