רגע לפני צאת הלווייתו של רונן חנניה הי"ד לדרכה, שוחחנו עם ראש מועצת קרית ארבע חברון, אליהו ליבמן, המזכיר כי האויב שרצח את רונן ביצע את הרצח משום שאינו רוצה לראות יהודים בכל מקום בארץ ישראל, בין אם מדובר בחברון ובין אם בתל אביב או בצומת אלמוג.
"הוא רוצה את כולנו בים", אומר ליבמן. "אסור לנו להתרגל למציאות הזו שיהודים נרצחים בה ודם יהודי הופך הפקר. אנחנו צריכים לדרוש מממשלת ישראל להשיב מלחמה שערה כדי שרונן חנניה הי"ד יהיה הקרבן האחרון, ואם יהיו עוד קורבנות הם יהיו קרבנות של האויב שרוצה להרוג אותנו, בבחינת הבא להורגך השכם להורגו. צריך להרוג את המחבלים בדרך לפיגוע ולא לחכות עד שהם יבואו והביטחון בארצנו יוחזר ונזכה להיות עם חופשי בארצנו".
באשר להתנהלות שר הביטחון, בני גנץ, והביקורת המוטחת בו בימים אלה, אומר ליבמן כי "לשר הביטחון זכויות רבות בביטחון ישראל, אבל בהתנהלות שלו בעת האחרונה, ובוודאי במקרה הזה של חסם אשמורת יצחק, כשפנינו התרענו והודענו שאם תפתחו ותנסו להקל על הערבים על חשבון ביטחון היהודים, דם יהודי יישפך ולצערינו צדקנו. אפשר בשלב הזה להשיב את הביטחון בכך שייגבה מחיר כבד מאוד, שובר שוויון, מהמחבלים האויבים שלנו כך שלא ירצו לפגע".
בדבריו משבח ליבמן את פועלם של גורמי מערכת הביטחון השונים מול גורמי הטרור, אך לזאת הוא מוסיף לשבח מיוחד "את צוות הביטחון של עיר האבות קרית ארבע חברון, גם צוותי הביטחון שהגיעו ראשונים וחיסלו את האירוע, וגם צוותי הרפואה שחתרו לטפל בנפגעים ושילמו על כך בפציעה לא פשוטה". את דבריו חותם ליבמן באיחולי החלמה מלאה "לאהובינו גיבורנו עופר אוחנה שחתר קדימה להציל חיי אנשים ונפגע. כולנו תפילה שזכויותיו בהצלחת חיי אחרים יעמדו לו והא ייצא במהרה מהפציעה הקשה הזו".
