
פעיל השמאל הקיצוני גיא הירשפלד מארגון "מסתכלים לכיבוש בעיניים", הורשע היום (שני) בבית המשפט בהעלבת שוטר.
על פי כתב האישום באמצע נובמבר 2018, סמוך לשעה 14:00, הגיע כוח של שוטרי מג"ב, וביניהם שני שוטרים ממוצא אתיופי, לצומת "הדואר" סמוך לישוב טלמון, לצורך פעילות מבצעית.
אותה עת שהו במקום עשרות פלסטינים אשר חסמו את הכביש לכיוון הישוב נילי, הבעירו צמיגים ויידו אבנים לעבר הכוח. בשלב זה, ניגשו אנשי הכוח לאבטח כביש סמוך למקום, בו שהו עשרות פלסטינים אשר יידו אבנים לעבר הכוח.
במהלך פעילות הכוח בכביש, התקרבו מספר פלסטינים לאנשי הכוח. בתגובה, השליך אחד השוטרים, ממוצא אתיופי, רימון הלם לכיוונם, וזאת לצורך הרחקתם לאחור.
בשלב זה, הירשפלד, אשר שהה במקום ביחד עם ההמון הפלסטיני, התקרב עד למרחק של כ- 10 מטרים מהכוח ואמר לעברם של שני השוטרים ממוצא אתיופי: "תחזור תחזור למכלאה שלך, תחזור למכלאה, לא נותנים לך להיכנס למועדון אז אתה בא לפה להוציא את העצבים שלך? לא נותנים לך להיכנס למועדון בארץ אז אתה בא פה נהיה גבר על הפלסטינים? את כל המשפחה כבר העלו מאתיופיה, או שהם נשארו באתיופיה כי הם לא בצבע הנכון? ככה זה, דופקים אתכם בישראל אז אתם באים לפה מרגישים גברים. למה לא נותנים לך להיכנס למועדון בארץ? אולי פה בכפר יתנו לך להיכנס למועדון, יתייחסו אליך יותר בכבוד מאשר בישראל".
הירשפלד כתב לאחר ההרשעה בחשבון הפייסבוק שלו: "מדינת ישראל מצאה אותי אשם. אחלה דמוקרטיה יש לנו פה", כשהוא מוסיף למשפט אימוג'י עצוב.
הפעילה החברתית שפי פז הגיבה: "גיא הירשפלד הורשע בהעלבת שוטר אתיופי על רקע גזעני. העורך דין שהגן על הירשפלד והפסיד במשפט הוא מיודענו ברק כהן. שני אפסים במכה אחת. האחד גזען והאחר עו"ד כושל. הללויה".
שי גליק מנכ"ל בצלמו שהגיש את התלונה במשטרה מסר: "יש שופטים בירושלים. שמח שבית המשפט הרשיע את גיא הירשפלד. אין כל ספק שמדובר באחד המשפטים הגזעניים ביותר שנשמעו כלפי שוטרים בשנים האחרונות. ארגון בצלמו לא יתן לשמאל הקיצוני לפגוע ולהעליב את כוחות הביטחון או תושבי יו"ש. אנחנו נמשיך להיאבק אישית בגיא וחבריו הן בתביעות אזרחיות והן בפן הפלילי. גם לשוטרים וחיילים מגיע זכויות אדם".
