משטרת התנועה
משטרת התנועהצילום: דוברות המשטרה

שוטר במשטרת ישראל שהוצב במחלקת התנועה שיגר שאלה הלכתית לחתן פרס ישראל הרב יעקב אריאל, לשעבר רבה הראשי של רמת גן.

שאלה:
אני הועברתי בעל כורחי למחלקת התנועה במשטרה ואני חייב בתורניות שבת מידי פעם. האם מותר לרשום דו"ח בשבת?
מצד אחד ברור שזה לא פיקוח נפש, ומן הצד השני, ברור שאם אנשים ידעו שאין אכיפה בשבת בוודאי יהיה הפקר בכבישים וזה יוביל לפיקוח נפש?

תשובה:
אכן יש כאן חשש לפיקוח נפש אולם אי אפשר להתיר הכל כבחול. חייבים לקבוע גבולות ולתת כלים מתאימים שיאפשרו תפקוד הכרחי של משטרה בשבת.

כל נושא המשטרה מחייב היערכות מיוחדת ונוהל מסודר כמו שקיים בצבא. רק רבנות המשטרה, בגיבוי ציבורי ורבני רחב, יוכלו לעשות זאת בתיאום עם צמרת המשטרה.

בינתיים הימנע מכל מלאכה דאורייתא אלא הסתפק במלאכות דרבנן. לדוגמא, אם אפשר להסתפק בדו"ח במחשב (כשהוא מופעל מעב שבת) ולא בכתב. אך איני רואה כרגע פתרון לבעיית הנסיעה עצמה. פנה לרבנות המשטרה.

(התשובה של הרב אריאל פורסמה באתר 'ישיבה')