בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר
בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גבירצילום: דוברות

יו"ר מפלגת הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ' ויו"ר עוצמה יהודית ח"כ איתמר בן גביר צפויים להגיע למו"מ הקואליציוני כשהם מתואמים ביניהם - כך פורסם הבוקר בכאן ב'.

זאת, למרות ההחלטה של בן גביר עצמו להיפרד מסיעתו של סמוטריץ' ולהפוך לסיעה נפרדת בכנסת מיד לאחר השבעתה של הכנסת החדשה.

על פי הדיווח, בכוונת השניים לתאם ביניהם את הדרישות שיעלה כל אחד מהם במו"מ הקואליציוני ולגבות באופן הדדי את הדרישה של השני כדי להגיע למו"מ מול נתניהו עם מכפיל כוח.

במסגרת התיאום ביניהם השניים גם מתכוונים להבהיר במו"מ שכל אחד מהם נכנס לקואליציה רק אם גם השני נכנס אליה ושאם אחד נשאר בחוץ אז גם השני לא ייכנס.

על פי חלוקת המנדטים הנוכחית, שעדיין קיים סיכוי קטן שתשתנה, הליכוד יקבל 32 מנדטים, יש עתיד תקבל 24 מנדטים, הציונות הדתית 14, המחנה הממלכתי 12, ש"ס 11, יהדות התורה 8, רע"מ 5, חד"ש-תע"ל 5, ישראל ביתנו 5 והעבודה 4.