אבדיה. יוצא להגנת היהודים
אבדיה. יוצא להגנת היהודיםצילום: רויטרס

דני אבדיה יוצא להתקפה. שבוע עבר מאז פרסם שחקנה של ברוקלין נטס קיירי אירווינג ציוץ אנטישמי ועורר סערה גדולה.

לאחר שסרב להתנצל על דבריו הושעה אירווינג ולמרות חסרונו הביסה קבוצתו ברוקלין בקלות את וושינגטון וויזארדס, קבוצתו של דני אבדיה הישראלי ב-42 נקודות הפרש.

לאחר המשחק יצא אבדיה להגנת היהודים בכלל וישראל בפרט, כשאמר: "למעשים כאלה צריכות להיות השלכות. אנשים צריכים לדעת שאין מקום למילים כאלה", אמר אבדיה.

למעשה, אבדיה הוא ראשון שחקני ה-NBA שיוצא באופן פומבי נגד אירווינג.

"הוא עשה טעות גדולה. כשאתה שחקן שאנשים רבים מעריצים, אתה צריך להתנהל באחריות. אתה רשאי לחשוב מה שאתה רוצה או לעשות מה שאתה רוצה, אבל לפרסם תכנים כאלה בפומבי לילדים שעוקבים אחריך, זה לא אחראי. אחר כך דורות של ילדים מאמינים שזה נכון, וזה לא הוגן. אני מקווה מאוד שהוא מצטער על המילים האלה, כי אני אוהב את המדינה שלי ואת התרבות שלה, ומכעיס אותי לשמוע דברים על הדת שלנו".

"פשוט תפיץ אהבה, בן אדם, תאהב את כולם, את כל התרבויות. תמיד תהיה אנטישמיות, זה לא ידעך לעולם. אני מנסה להתמקד במה שחשוב בחיים, אני בחור חיובי ולא מחפש דברים רעים”.

אחרי אבדיה, גם לברון ג'יימס, כוכב ה-NBA ושחקן הכדורסל הטוב בעולם כיום, הגיב לסערה פחות בנחרצות. לברון הגיב לביקורות על כך שעד כה אף שחקן לא הגיב לסערה כשאמר: "אני לא מסוגל לדבר בשמם של 450 שחקנים".

על דעתו האישית אמר ג'יימס: "כמובן שאני מגנה כל סוג של גילוי שנאה, לכל גזע - ליהודים, לשחורים, לאסייתים. קיירי ללא ספק גרם נזק להרבה אנשים, וזה חבל מאוד. אני בעד חופש הביטוי, אבל אם אתה מקדם תכנים פוגעניים כלפי קהילות מסוימות, אני לא מכבד את זה. זה לא חשוב באיזה צבע עור אתה, מה העמדות שלך, או האם אתה חבר שלי או לא. אני פשוט לא מכבד את זה, ומגנה את זה בכל תוקף".

מי שעוד יצאה למתקפה על אירווינג היא לא אחרת מאשר חברת ההלבשה 'נייקי', איתה לאירווינג היה הסכם חסות ופרסום.

החברה הודיעה כי בעקבות הפרשה והציוץ האנטישמי, היא מבטלת את הסכם החסות עם אחד הספורטאים הכי רווחיים שחתומים אצלה, כאשר על פי ההסכם אמורה זו לשלם לאירווינג 11 מיליון דולר שייעצרו כעת יחד ייצור דגמי הנעליים החדשות שלו, שהיו אמורות לצאת למכירה בקרוב.