
שר האוצר היוצא אביגדור ליברמן מזועזע מהאפשרות שבצלאל סמוטריץ' יקבל את תיק האוצר בממשלה החדשה.
"נתניהו צריך להיות מתאבד שיעי כדי לתת לחרדים את ועדת הכספים, ולסמוטריץ' את האוצר. סמוטריץ' לא יראה אותו ממטר רגע אחרי המינוי", טען ליברמן בראיון לפרשן 'ידיעות אחרונות' נדב איל.
ליברמן מעריך שהקואליציה החדשה תיתקל בצרות צרורות ושארצות-הברית תפעיל על ישראל "לחץ פיזי בלתי מתון", כלשונו. "כבר שלחו לי שליח, חבר מרכז ליכוד, לבדוק אם ארצה להצטרף", אומר ליברמן. "תרשום. אמרתי להם שאין בעיה – אחרי שנתניהו פורש".
ליברמן לא הולך לשום מקום ומתכוון להיות בכנסת. "אני לא אפספס דיונים, אעשה כל מה שאפשר להיות אופוזיציה".
ראש הממשלה הנבחר בנימין נתניהו אמר ביום שישי בשיחות סגורות כי "לא תהיה שום פגיעה במצעדי הגאווה או בסטטוס-קוו הקשור בקהילת הלהט"ב".
הדברים נאמרו על רקע התבטאויות של חברי רשימת הציונות הדתית, שלפיהן בכוונתם לפעול לביטול מצעדי הגאווה.
ח"כ אבי מעוז אמר כי הממשלה החדשה "תבחן את האפשרות לבטל את מצעד הגאווה ולבטל הטבות וזכויות אחרות של קהילת הלהט"ב". עוד אמר מעוז בגלי צה"ל כי "נבחן את ביטול מצעד הגאווה מבחינה משפטית. מי עושה בפרהסיה הציבורית מצעד שכל כולו פרובוקציות? אתה יודע כמה מצעד כזה בירושלים פוגע בנו?".
האגודה למען הלהט"ב מסרה בתגובה לדברי נתניהו: "כל ניסיון לפגיעה בזכויות להט"ב או במרקם החיים שלנו - בחקיקה, בתקציבים, בנהלים ובמדיניות שלטונית - יענה בתגובה ציבורית רחבה. ראש הממשלה הנבחר נתניהו, הכרזת ערב הבחירות 'אהיה ראש הממשלה של כולם' ולכן חובת ההוכחה היא עליך. את ההתייחסות לאיומים מצד שותפיך הקואליציוניים לפגיעה ב'סטטוס קוו' של הקהילה הגאה אנו מצפים ומצפות שתעשה בפומבי ולא כהדלפה מתוך שיחות סגורות".
