אריה דרעי
אריה דרעיצילום: Yonatan Sindel/Flash90

שר המשפטים לשעבר, פרופ' דניאל פרידמן, אומר בראיון ל-103FM כי אין סיבה שאריה דרעי לא יוכל לכהן בתפקיד שר בממשלה הקרובה.

"החוק קובע שאם ח"כ או שר מורשע במהלך תפקידו, וההרשעה עם קלון, הוא צריך להתפטר מהכנסת אך יכול להתמודד לכנסת הבאה. אין מניעה שיעשה זאת. אני חושב שצחי הנגבי הורשעו ופרש, ואחרי התמודד לכנסות הבאות. מה שמונע על פי החוק הוא מאסר בפועל, ואז צריך לחלוף פרק זמן עד שאדם יוכל לחזור לכנסת ולעשות להיות שר", אמר פרידמן.

"מאסר על תנאי אינו שולל חזרה לכנסת, עם או בלי קלון", הוסיף. "בכנסת שאחריה דרעי נכנס לכנסת בראש הרשימה, אין מעצור כזה. נכון שבית המשפט העליון המציא חוק שלא כתוב, שהוא בחוסר התאמה עם חוקי הכנסת, שזה יכול להיות בלתי סביר מצד ראש ממשלה שלא להכניס לממשלתו חבר כנסת עם כתב אישום או דופי מוסרי כנראה, כך לפי שיקול דעת בית המשפט. יש לי ספקות גדולים לגבי קיום החוק הזה, אבל אני לא מניח שאחרי שציבור של 300 אלף או יותר בחר בו, בית המשפט העליון יתערב".

בסיום דבריו, התייחס פרופ' פרידמן לסוגיית פסקת ההתגברות ואמר: "הכנסת יכולה לבטל החלטות של בג"ץ הקובועת חוקים ברוב של 61 בלי שום פסקת התגברות. פסקת התגברות נותנת לבית המשפט העליון משהו שלא היה לו עד היום, פסקה כזו תכיר בסמכות העקרונית של בית המשפט העליון לבטל חוקים אם הם מנוגדים לחוק יסוד כבוד האדם. כשם שהיום יכולה הכנסת לשנות את החוק הזה, ייקבע בפסקת ההתגברות איך העניין יבוצע. כשמדובר בחקיקה של בג"ץ, הכנסת יכולה להתגבר על כך בפחות מ־61".