מוחמד דחלאן, אמר היום כי בעיית המבוקשים תיפתר תוך ימים ספורים, בדיונים עם הצד הישראלי, והרש"פ תבטיח הגנה מלאה לאותם מבוקשים בערים מהן תיסוג ישראל.

דברי דחלאן נמסרו לעיתונאים בצהריים ברצועת עזה.

עוד אמר דחלאן, כי ברש"פ לא ממהרים לחזור לבית לחם תחילה ולכן, הם דורשים להסיר את כל המחסומים סביב הערים מהן תיסוג ישראל, כדי שהחקלאים הערבים יוכלו לצאת ולעבד את אדמתם.

עוד הוסיף, כי המגעים עם הצד הישראלי ימשכו בימים הקרובים, במטרה להשלים את הנסיגה ובתקווה שישראל תסיר את המחסומים שסביב קלקיליה ויריחו.

כאמור, מחר אמורים קצינים הש"פ וישראלים להוועד בירושלים.

העיתונות הערבית ביש"ע דיווחה הבוקר כי סיבת דחיית העברת הערים לרשות היא העובדה שישראל סירבה להסיר את המחסומים מסביב לשתי הערים קלקיליה ויריחו, ובשל כך, נדחתה הנסיגה משתי הערים.

מקורות פלשתינים מוסרים כי פגישה אמורה להתקיים בין אנשי הרש"פ לבין קציני צה"ל ונציגים ישראליים אחרים בתוך 48 שעות לקביעת המועד החדש לנסיגה הישראלית.

בקלקיליה החלו אתמול שוטרים ואנשי ביטחון של צבא המחבלים ברש"פ, בלבוש אזרחי, להתפרס לקראת הנסיגה הסופית של כוחות צה"ל.

פעולות אלו, שעליהן החליטו ראש הממשלה שרון ושר הביטחון שאול מופז, בוצעו למרות דבריו של שר הביטחון בישיבת הממשלה כי ערפאת "חזר למדיניות אור הירוק לפיגועים". מופז אמר כי הרשות אינה ממלאת את חלקה בהסכם, ולמרות זאת הודיע כי ישראל מעבירה לידי הרש"פ את יריחו ואת קלקיליה, וכי בעוד עשרה ימים תועברנה לידי הרשות גם הערים רמאללה וטול כרם.

(א"ב)