
שנת 2022 מאירה פנים לאצנית הישראלית לונה צ'מטאי סלפטר. אחרי שזכתה במדליית הארד גם באליפות העולם וגם באליפות אירופה, האצנית הישראלית הגיעה שלב אחד גבוה יותר במרתון ניו-יורק.
האצנית הישראלית שנאבקה על מדליה באולימפיאדת טוקיו אך נעצרה 4 ק"מ לסיום בשל התכווצויות בבטנה ואיבדה את המקום השלישי, סיימה היום (ראשון) את מרתון ניו-יורק, הנחשב למרתון היוקרתי ביותר, במקום השני והמכובד.
צ'מטאי סיימה בשני שניות אחרי המנצחת הקנייתית שרון לוקדי, כשעצרה את השעון על זמן של 2:23:30 דקות. ובכל זאת, האצנית הישראלית, זוכת מדליית הארד באליפות העולם, הקדימה את מי שזכתה במדליית הזהב באותה אליפות, גוטיטום גברסלאסה.
צ'מטאי אמנם לא מצליחה לשפר את השיא שלה מאליפות העולם אז סיימה את המרתון עם 2:20:18 דקות, אך אפשר כבר לקוות כי בקצב הזה ובכושר הזה, תגיע צ'מטאי מוכנה לאולימפיאדה הבאה, אולימפיאדת פריז ב-2024, שם היא תתמודד על מדליה יוקרתית באחד מהענפים הנחשבים ביותר בעולם האתלטיקה.