איתמר בן גביר ויצחק וסרלאוף
איתמר בן גביר ויצחק וסרלאוףצילום: Yonatan Sindel/Flash90

נשיא מכללת אורנים, פרופסור עמית שכטר, פרסם מכתב לסטודנטים ובו תקף את הקואליציה המסתמנת.

מפרטי המכתב, שפורסמו היום (רביעי) בכאן רשת ב עולה כי פרופרסור שכטר כתב על יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן כי הוא "אחד מראשי המסיתים נגד יצחק רבין". שכטר הזכיר גם את בצלאל סמוטריץ' ואת המפלגות החרדיות שלדבריו המדירות נשים.

לכמה חברי כנסת הגיעו השבוע תלונות מצד סטודנטים במכללת אורניום על המכתב. שנשלח לציון 27 שנים לרצח רבין. את המכתב חתם נשיא המכללה במילים: "אני מתחייב שנמשיך לקיים כאן קהילת מופת סובלנית, שוויונית ושוחרת שלום, ברוח משנתו ומעשיו של יצחק רבין. זו התחייבותנו בעוד אנחנו מציינים את הירצחו, בעוד המסיתים נגדו הופכים לשותפים לשלטון".

מתוך דבריו של פרופסור שכטר על בן גביר: "אני חש כי אך סמלי הוא שבשבוע בו אנו מציינים את הרצח נבחר לכנסת ועומד להצטרף לקואליציית השלטון אחד מראשי המסיתים כנגד יצחק רבין... ברבות השנים התפרסם אותו מסית גם בכך שתמונתו של רוצח מתפללים מוסלמים חפים מפשע היתה תלויה בסלון ביתו ובשמונה הרשעות בעבירות...".

על סמוטריץ כתב: "לצידו צפוי לשרת בממשלה חבר רשימתו הקורא להפיכת מדינת ישראל למדינת הלכה... הוא גם אינו מוכן שאשתו תשהה בבית חולים לצידה של אישה ערבייה... והיה ממארגני מצעד הבהמות, שכל מטרתו היתה ביזוי והדרה של קהילת הלהט"ב".

על המפלגות החרדיות כתב שכטר: "לצד חברי ממשלה אלה צפויים לכהן גם נציגי רשימות המדירות נשים, לא רק מרשימותיהן ומקהל מקבלי ההחלטות בקרבם, אלא כפי שאפשר היה לראות בשידורי הטלוויזיה במוצאי יום הבחירות, גם מקהלם. המון ובו גברים צוהלים ולא אישה אחת ביניהם. בדיוק מחצית הקואליציה שתישבע אמונים בקרוב מורכבת מהרשימות האמורות".

ממכללת אורנים נמסר: "במכללה לא התקבלה כל תלונה על מכתב הנשיא לקהילה לרגל יום הזיכרון הממלכתי לרצח יצחק רבין. המכתב מציין כי אך סמלי הוא הדבר שבשבוע שבו אנו מציינים את הרצח נבחר לכנסת ועומד להצטרף לקואליציית השלטון אדם שאיים על חייו של רבין, כמו גם אדם שבין היתר הביע התנגדות לכך שאשתו תשכב בבית חולים לצד אישה ערבייה ומפלגות המדירות נשים מרשימותיהן. אלו אינן דעות פוליטיות, כי אם עובדות. בסיום המכתב הזמין נשיא המכללה את באי אורנים למשרדו על מנת לחלוק עליו או אולי לחלוק עימו את דאגותיהם. מכללת אורנים היא מוסד מכליל בו לומדים ועובדים אזרחיות ואזרחים ישראליים מכל חלקי האוכלוסייה: נשים וגברים, יהודים וערבים, ימניים שמאלניים ואנשי מרכז. שוחרי שלום".

ח"כ יוליה מלינובסקי מישראל ביתנו טענה אתמול כי בנימין נתניהו פועל להקים ממשלה עם שותפים אחרים, ולא עם ש"ס, הציונות הדתית ויהדות התורה.

בציוץ שפרסמה ח"כ מלינובסקי היא כתבה: "ביבי כל כך רצה ממשלת ימין על מלא מלא שעכשיו הוא מנסה להפטר מבן גביר וסמוטריץ'. הוא שולח שליחים ללפיד, לגנץ ואלינו כדי שנוציא אותו מהבור שהוא נכנס אליו. יש לי חדשות בשבילכם, זה פשוט לא יקרה".

דבריה של מלינובסקי מגיעים על רקע פניית הנשיא הרצוג ליו"ר יש עתיד יאיר לפיד וליו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ כדי להקים ממשלת אחדות, עוד לפני סבב ההמלצות על המועמד להרכבת הממשלה, ולאחר פגישותיו של ראש הממשלה המסתמן נתניהו עם נציגי סיעות הגוש שלו, כל אחד בפגישה נפרדת עימו.