מתן פלג, מנכ"ל אם תרצו, התארח באולפן ערוץ 7 לשיחה על הדברים המרכזיים שארגוני הימין מצפים שיכללו בהסכם הקואליציוני.

"בארגונים החוץ פרלמנטריים של המחנה הלאומי יש הבנה שצריך להתחיל בטיפול באקטיביזם השיפוטי של בג"ץ - גם כדי להכניס את זה להסכמים הקואליציוניים - וגם כדי לקבוע תודעה שזה הדבר החשוב ביותר. אם זה לא יקרה במאה הימים הראשונים קיים חשש שזה לא יקרה בכלל", אומר פלג.

לדבריו, "לנו היה ברור שבגלל שכל ראשי המפלגות בימין וחברי כנסת רבים בליכוד הסכימו שפסקת ההתגברות היא הכלי הבסיסי שהוענק למחוקק כדי להתגבר על בג"ץ, אבל היה נראה שנתניהו גורר רגליים, רוצה לחלק קודם תפקידים וזה יישכח".

"העם הוא הריבון והעם מעוניין בפסקת ההתגברות. יש קונצנזוס מדהים גם בקרב חברי הכנסת שפסקת ההתגברות תהיה התחלה טובה לטיפול באקטיביזם. אנחנו ב'אם תרצו' חושבים שפסקת ההתגברות צריכה להיות סביב רוב רגיל, אבל כרגע מדובר על רוב של 61 וזה נשמע הגיוני. רוב של 65 זה פסול לחלוטין, לא מתאים למדינת ישראל וגרוע יותר מהמצב הקיים", הוא מוסיף.

הוא מציין שהממשלה הקודמת הוכיחה שהדורסנות לא מגיעה מימין, כפי שטוענים נגדו. "בממשלת לפיד ראינו את הדורסנות משמאל. הרי לא נתקלנו בראש ממשלה שלא הסכים לנהל דיון בכנסת על הסכם עם מדינת אויב בגלל ש'האופוזיציה התנהלה בצורה מופקרת'. אופןזיציה אמורה להילחם ולהתווכח. בג"ץ פועל באופן בלתי דמוקרטי ופוסל חוקים ולכן צריך לפעול מולו".

פלג מציב מטרה נוספת. "אחד הדברים הנוספים שחשוב לנו לדחוף הוא ללכת ולהתמודד עם המעורבות של הממשלות הזרות בתוך מדינת ישראל. מעל מיליארד שקלים הוזרמו בעשור האחרון ל-70 ארגוני שמאל ושמאל קיצוני ומנסים בצורה זו לשנות את המדיניות של המדינה בנושאים שונים".

"לדעתי ממשלות זרות לא צריכות להשפיע על המדיניות של מדינת ישראל, שהיא דמוקרטית, עצמאית ויציבה. אנחנו לא אומרים לאף מדינה אחרת איפה לבנות ואיזה חוקי הגירה לחוקק, אבל מדינות אחרות עושות את זה אצלנו", הוא מסכם.