לימור סון-הר מלך במהלך ההפגנה
לימור סון-הר מלך במהלך ההפגנהצילום: באדיבות המצלם

עשרות בני אדם הפגינו הערב (רביעי) מול ביתו של שר הביטחון בני גנץ, במחאה על המעצר המנהלי שהטיל על אלחי כרמלי תושב השומרון למשך ארבעה חודשים.

כרמלי, נשוי ואב לתינוק נעצר בתחילת השבוע והובא לבית משפט, שם דרשה המשטרה להאריך את מעצרו. בית המשפט לא התרשם מהטענות ופסק שיש לשחרר את כרמלי בתוך יממה.

שעה לאחר הדיון הגיעו בלשים לבית המעצר והודיעו לכרמלי כי הוצא כנגדו צו מעצר מנהלי למשך ארבעה חודשים. הערב הגיעה משפחתו של העצור יחד עם עשרות תומכים להפגין מול ביתו של שר הביטחון.

חברת הכנסת המיועדת לימור סון-הר מלך השתתפה אף היא בהפגנה, וחיזקה את ידי המשפחה. "הגעתי לכאן הערב כדי למחות כנגד העוול הנורא שקורה פה", אמרה ח"כ סון. "שר הביטחון גנץ שהפגין אוזלת יד ורפיסות כנגד הטרור הערבי, מנצל את שעותיו האחרונות בתפקיד כדי להמשיך את הרדיפה האובססיבית כנגד אחיו המתיישבים".

"מדובר בצו דרקוני שהוציא גנץ ללא משפט וללא ראיות תוך התעלמות מפסק בית המשפט, ומיועד לפצצות מתקתקות ופעילי טרור, ולא לאחים יהודים", הוסיפה.

"אני קוראת מכאן לשר הביטחון הבא שיכהן בממשלת הימין שנקים, להורות כבר ביומו הראשון על ביטול הצו השערורייתי הזה והפסקת מדיניות הרדיפה וההרס שהנהיג גנץ במשרד הביטחון", סיכמה סון-הר מלך.

ההפגנה
צילום: באדיבות המצלם