שנת הלימודים בקריית שמונה לא תיפתח במועדה בגלל החלטת משרד החינוך לבטל את יום הלימודים הארוך בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים, כך הודיע ראש עיריית קריית שמונה למשרד החינוך.

ראש עיריית קריית שמונה חיים ברביבאי שלח אתמול מכתב לשרת החינוך לימור ליבנת, בו הוא מוחה על החלטת משרדה לבטל את יום הלימודים הארוך בגני הילדים ובבתי הספר בעיר. במכתבו כותב ברביבאי כי ההחלטה תפגע קשות במשפחות מהשכבות החלשות, ועלולה להוות סכנה לילדים בעת ירי פגזי נ"מ או קטיושות על קריית שמונה כאשר יסתובבו ברחובות ולא יהיו תחת פיקוח במסגרת מסודרת.

"התעלמותך מבקשה זו, המגובה על ידי ראשי מערכת החינוך וועדי ההורים בקריית שמונה, עלולה לגרור את מערכת החינוך להחלטה שלא לפתוח את שנת הלימודים תשס"ד במועדה", כתב ברביבאי לשרת החינוך.

לעומת הסכנה לאי פתיחת שנת הלימודים בקריית שמונה, הרי שעתידן של ישיבות גבוהות נראה אופטימי יותר. סגן שר הדתות הרב יצחק לוי אומר לערוץ 7 כי מעברם של כ-700 ישיבות ואולפנות למשרד החינוך יותיר למשרד הדתות רק את הדאגה לישיבות הגבוהות ויאפשר את שיפור מצבן.
לדבריו, כבר מהחודש הבא יורגש השיפור.

תהליך העברת הישיבות והאולפנות לידי משרד החינוך בוצע לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה קבע כי אין אפשרות לכפל תמיכות. לפיכך הוחלט כי כל הילדים מגילאי 14 עד 18 ילמדו במסגרת משרד החינוך. (ש.ח.)